Παρουσιάστηκε το νέο Toyota Yaris WRC


Σταδιακά οι ομάδες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι παρουσιάζουν τα νέα τους αγωνιστικά που θα δώσουν μάχη από το τέλος του μήνα. Η νέα αγωνιστική περίοδος ξεκινά από το Monte-Carlo στις 25-28 Ιανουαρίου.

  • 12/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά της Toyota στο WRC και μετά από ένα πετυχημένο περσινό ντεμπούτο του Yaris WRC (με νίκες στα ράλι Σουηδίας και Φινλανδίας και τον Jari-Matti Latvala στην 4η θέση) η Gazoo Racing παρουσιάζει το νέο της αγωνιστικό. Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες είναι εμφανής οι αλλαγές με ένα πιο έντονο αεροδυναμικό πακέτο (ειδικά στο πίσω μέρος).

Οι αλλαγές έγινα κυρίως για να αυξηθεί το κάθετο αεροδυναμικό φορτίο (downforce) στον μπροστινό άξονα, ενώ έχουν γίνει και βελτιώσεις στο σύστημα ψύξης για τα ράλι που γίνονται σε πιο θερμά κλίματα.

«Μετά από μία πολύ ευχάριστη χρονιά είμαστε ενθουσιασμένοι για το νέο μας αγωνιστικό. Είδαμε πόσο ικανό είναι το Yaris WRC με νίκες σε σημαντικά ράλι. Κάναμε βελτιώσεις και στοχεύουμε σε μία καλύτερη πορεία για φέτος», είπε ο Tommi Makinen στο παρασκήνιο της παρουσίασης του Toyota Yaris WRC 2018 στο Birmingham.