Ράλι Σουηδίας: Nίκη για τον Neuville και την Hyundai


Σε έναν αγώνα που όλα του πήγαν καλά ο Thierry Neuville με το i20 WRC κατάφερε να πάρει τη νίκη μετά από έντονο ανταγωνισμό και κλείσιμο θρίλερ στην τελευταία ειδική.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: HYUNDAI
  • 18/2/2018

Μετά την περσινή του αποτυχία στους πάγους του Ράλι της Σουηδίας, ήρθε φέτος η δικαίωση για τον Βέλγο Thierry Neuville και την Ηyundai που κατάφεραν τελικά να πάρουν τη νίκη σε ένα εξαιρετικά αμφίροπο αγώνα, όπου πάντως ο οδηγός του i20WRC είχε τον έλεγχο από την πρώτη ημέρα. 

Πίσω του τερμάτισε ο Graig Breen με το Citroen C3 WRC κάνοντας έναν εξαιρετικό αγώνα, και αποφεύγοντας τα λάθη. Για τον οδηγό της Citroen αυτή είναι η καλύτερή του θέση μέχρι στιγμής, δείχνοντας παράλληλα και την σημαντική εξέλιξη που έχει γίνει στο C3. Στην τρίτη θέση του βάθρου βρέθηκε ο Αndreas Mikkelsen ο οποίος ολοκλήρωσε ένα εξαιρετικό τριήμερο για την Hyundai, το οποίο θα ήταν ακόμα καλύτερο αν ο Paddon άντεχε έως το τέλος στην πίεση του Lappi με το Yaris WRC.  

Πιο πίσω βρέθηκαν οι Lappi, Paddon, Ostberg, Latvala, Suninen, Tanak ενώ την δεκάδα έκλεισε ο Ogier.Ο περσινός πρωταθλητής -και νικητής του προηγούμενου αγώνα στο Monte Carlo- ταλαιπωρήθηκε αρκετά από την σειρά εκκίνησης, και βρέθηκε σε όλη τηνδιάρκεια του αγώνα μακριά από τις πρώτες θέσεις. Kαι μόνο μία αμφιλεγόμενη κίνηση στρατηγικής (που σίγουρα θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες) κατάφερε να σώσει κάπως τα προσχήματα, καθώς καθυστέρησε μάλλον σκόπιμα να μπει στην Powerstage στο τέλος, καταφέρνοντας να πάρει την δεύτερη θέση σ' αυτή την ειδική, και τους bonus βαθμούς που δίνει. 

Επόμενος αγώνας το ράλι στο Μεξικό, που είναι και ο πρώτος χωμάτινος της σεζόν. Με ένα επιπλέον ενδιαφέρον, την επιστροφή του Loeb σε αγωνιστική δράση στο WRC!