Θα μπει και η Maserati στο πρωτάθλημα της Formula 1;


Ο Marchionne φαίνεται πως έχει πάρει φόρα για τα καλά και λίγο μετά την ανακοίνωση της επιστροφής της Alfa Romeo στην F1 υπάρχουν φήμες για την επάνοδο και της Maserati μέσω της ομάδας της Haas.

  • 8/12/2017

Ανεπίσημες πηγές και πολλά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο κάνουν λόγο για την επιστροφή της ιστορικής Maserati στην Formula 1 η οποία είχε την τελευταία της συμμετοχή στο κορυφαίο θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 1957. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση από την FCA, αλλά αν ισχύσει κάτι τέτοιο τότε πιθανότατα να την δούμε με τα χρώματα της ομάδας της Haas και με κινητήρα της Ferrari.

Η Haas είναι η μοναδική αμερικανική ομάδα στο πρωτάθλημα και μία τέτοια συμφωνία θα ερχόταν σε ένα μεγάλο μέρος συμψηφιστικά αφού ως χορηγός και ανταλλακτικά με τον κινητήρα θα μπορούσαν τα μονοθέσια της να αγωνίζονται με σήμα την χαρακτηριστική «τρίαινα».

H πορεία της Maserati στην F1 ξεκινά από 1950 με τον Juan Manuel Fangio να κατακτά δύο (από τα πέντε συνολικά) πρωταθλήματά του (το 1954 κα 1957) οδηγώντας την θρυλική 250F. Η τελευταία συμμετοχή της Maserati ως ομάδα ήταν το 1957, συνέχισε με ιδιωτικές ομάδες μέχρι το 1960, ενώ παρείχε κινητήρες έως το 1969 με τελευταία ομάδα την Cooper.