«Χρυσό» το 2017 για τη SKODA MOTORSPORT και το Fabia R5


Η SKODA πρωταθλήτρια σε επίπεδο κατασκευαστών και οδηγών στο WRC 2 - Το SKODA Fabia R5 το πιο πετυχημένο και πολυνίκες μοντέλο για το 2017 στην κατηγορία R5, με ότι πιο κοντινό στα μοντέλα ευρείας παραγωγής, από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα - Οι Σωκράτης Τσολακίδης – Χάρης Δήμος πρωταθλητές Ελλάδας με SKODA Fabia R5

  • 22/12/2017

Η χρονιά που φεύγει ήταν η πλέον επιτυχημένη για τη SKODA, όσον αφορά το Motorsport, στα 116 χρόνια της ιστορίας της! Στην κορυφαία ίσως μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ – World Rally Championship (WRC), η SKODA Motorsport πανηγύρισε τον τίτλο τόσο στους κατασκευαστές όσο και στους οδηγούς, στην κατηγορία WRC 2, όπου συμμετείχε. Οι Σουηδοί Πόντους Τίντεμαντ (Pontus Tidemand) και Γιόνας Άντερσσον (Jonas Andersson) στο τιμόνι ενός SKODA Fabia R5 κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο, με τη SKODA να κατακτά το αντίστοιχο κύπελλο στους κατασκευαστές.

Εκτός του FIA World Rally Championship, το SKODA Fabia R5 αναδείχθηκε πρωταθλητής σε πολλούς άλλους διεθνείς και εθνικούς θεσμούς ανά την υφήλιο. Η επιτυχία του αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η κατηγορία R5 αφορά αγωνιστικά αυτοκίνητα τα οποία είναι ότι πιο κοντινό στα μοντέλα ευρείας παραγωγής που είναι διαθέσιμα στους απλούς οδηγούς.

Το SKODA Fabia R5 κυριάρχησε σε πολλούς αγώνες ράλλυ το 2017. Χαρακτηριστικά, 14 εθνικά πρωταθλήματα κατακτήθηκαν από πληρώματα που οδηγούσαν SKODA Fabia R5. Φυσικά, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους Σωκράτη Τσολακίδη και Χάρη Δήμο, οι οποίοι κέρδισαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, στο τιμόνι ενός SKODA Fabia R5. Ανάμεσα στους υπόλοιπους θεσμούς, ξεχωρίζει το Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασίας-Ειρηνικού (FIA Asian-Pacific Rally Championship – APRC), με αγώνες σε Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Μαλαισία και Ινδία. Ο πολύ γνωστός Βέλγος συνοδηγός Στεφάν Πρεβό (Stephane Prevot) καθοδήγησε με τη μεγάλη εμπειρία του τον Ινδό Γκάουραβ Γκιλ (Gaurav Gill) στην κατάκτηση του τίτλου, για τρίτη μάλιστα συνεχή χρονιά! Παράλληλα, οι πολλά υποσχόμενοι νεαροί Νορβηγοί Όλε Κρίστιαν Βέιμπι (Ole Christian Veiby) και Στιγκ Ρούνε Σκιάρμοεν (Stig Rune Skjærmoen) τερμάτισαν στη δεύτερη θέση στο APRC, σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό 1-2 για τη SKODA.

Η επιτυχία της εργοστασιακής ομάδας της SKODA αντανακλάται έντονα στο ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον από πελάτες. Περισσότερα από 170 SKODA Fabia R5 πουλήθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε σε ιδιώτες, τόσο μεμονωμένους οδηγούς όσο και σε οργανωμένες ομάδες ράλλυ.

Για το 2018, η SKODA Motorsport θα διατηρήσει τους πρωταθλητές Πόντους Τίντεμαντ και Γιόνας Άντερσσον, παράλληλα με την προώθηση του Νορβηγικού διδύμου Βέιμπι και Σκιάρμοεν. Παράλληλα, η SKODA έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις ανακοινώνοντας την προσθήκη στις τάξεις της του πιο hot ίσως ονόματος σήμερα, ανάμεσα στους πολλά υποσχόμενους νεαρούς οδηγούς: πρόκειται για το 17χρονο Φινλανδό Κάλλε Ροβάνπερα (Kalle Rovanperä), γιο του παλιού οδηγού ράλλυ Χάρι Ροβάνπερα, γνωστού από τη συμμετοχή του στο WRC από το 1993 μέχρι το 2006.