Έτοιμοι να... σκονιστούν και πάλι!


«Το 2017 τελείωσε. Πάμε για το 2018, το οποίο θα είναι ακόμα πιο δυνατό». Τα λεγόμενα του εκ των διοργανωτών των Dirt Games, Κωνσταντίνου Σταύρου, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των επάθλων στους κορυφαίους του 2017, απεικονίζουν με τον πλέον παραστατικό τρόπο αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει.

  • 2/3/2018

Το Dirt Games γύρισε νέα σελίδα στην σύντομη αλλά συναρπαστική ιστορία του, βραβεύοντας όσους πρωταγωνίστησαν το 2017 και μοιράζοντας αισιόδοξα μηνύματα για αυτή που ξεκινάει σε μερικές εβδομάδες. Στην εκδήλωση την τιμητική τους είχαν οι πρωταγωνιστές της χρονιάς που πέρασε, αλλά και όσοι στήριξαν το θεσμό στα πρώτα του βρεφικά βήματα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, κ. Δημήτρης Μιχελακάκης απηύθυνε χαιρετισμό, εκφράζοντας την πίστη του τόσο στο Dirt Games, όσο και στην επιτυχία του εγχειρήματος που θα είναι σαφώς αναβαθμισμένο τη νέα χρονιά.

Αφού τιμήθηκαν χορηγοί, λέσχες και όλοι όσοι βοήθησαν και στήριξαν το Dirt Games το 2017, ακολούθησε η βράβευση των μεγάλων πρωταγωνιστών με τους νικητές των τριών κατηγοριών να κερδίζουν το χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Στην κατηγορία των 600 κ.κ. τα τρόπαια κατέκτησαν ο Γιώργος Ζυμαρίδης, ο Κωνσταντίνος Χριστόπουλος και ο Γιάννης Χεκιμιάν. Ο Ζυμαρίδης ήταν πρώτος και στα 750 κ.εκ., με τους Μπάμπη Γαζετά και Μιχάλη Τακιδέλη να τον πλαισιώνουν. Τέλος, στην Open τον Νώντα Καρανικόλα που με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνας ήταν ο καλύτερος, ακολούθησαν οι Παναγιώτης Αποστόλου και Κοσμάς Βαρθαλίτης.

Όμως, με το τέλος των απονομών ακολούθησε μία σειρά ιδιαίτερα σημαντικών ανακοινώσεων σχετικά με τη νέα χρονιά που ξεκινάει σε μερικές εβδομάδες. Η σπουδαιότερη αυτών; Η τέλεση αγώνα με κανονισμούς Rallycross! Κάτι που σημαίνει άμεση αντιπαράθεση των αγωνιστικών κατασκευών στο χώμα, την οποία θα δούμε για πρώτη φορά στη χώρα μας και θα πραγματοποιηθεί στον 4ο γύρο του θεσμού που θα λάβει χώρα στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλου. Στον ίδιο χώρο θα ανοίξει και η αυλαία του Dirt Games για το 2018, ενώ στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται τρεις ακόμα αγώνες, σε Διαδρόμιο (Σπαθοβούνι), Χαλκίδα και στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων. Παράλληλα, ιδιαίτερα σημαντική είναι και η αναβάθμιση του θεσμού από την ΟΜΑΕ, αφού το 2018 η κατηγορία των 600 κ.εκ. θα αποτελέσει Κύπελλο, την ώρα που αυτές των 750 κ.εκ. και Open θα διατηρηθούν ως Έπαθλα. Παράλληλα, για πρώτη φορά το Dirt Games προκήρυξε Έπαθλο τόσο για όλες τις κατηγορίες των αυτοκινήτων, όσο και για τα Ιστορικά!

Τέλος, κλείνοντας την σεμνή τελετή οι οργανωτές του Dirt Games άφησαν να εννοηθεί ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν νέες ανακοινώσεις, οι οποίες και είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το μέλλον του θεσμού.