Η AlimoDynamics στον τελικό του πανελλήνιου πρωταθλήματος F1 in Schools


Μέσα από την επίμονη προσπάθεια και το μεράκι έρχεται και η επιτυχία. Αυτό απέδειξε η AlimoDynamics, η ομάδα του 2ουΛυκείου Αλίμου, που συμμετέχει για πρώτη φορά στον διαγωνισμό F1 in Schools.

  • 30/4/2018

Η ομάδα προκρίθηκε στον τελικό του πανελλήνιου πρωταθλήματος F1 in Schools που θα διεξαχθεί στις 4-6 Μαΐου 2018, ύστερα από τη συμμετοχή της στους προκριματικούς αγώνες που έλαβαν χώρα στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών στις 5/04/2018. Ο Διαγωνισμός F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις φυσικές επιστήμες, τις νέες τεχνολογίες, τη μηχανική και τα μαθηματικά καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων.

Το F1 in Schools υλοποιείται εδώ και 14 χρόνια σε περισσότερες από 30 χώρες, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 17.000 μαθητών και φοιτητών ηλικίας 9-19 ετών. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές σχεδιάζουν και κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula1, χρησιμοποιώντας CAD / CAM εργαλεία. Όμως, ο διαγωνισμός δεν παύει να είναι ένα απαιτητικό εγχείρημα με προδιαγραφές υψηλού επιπέδου που συναντά κανείς σε καθαρά επιχειρηματικό περιβάλλον.

Η ομάδα AlimoDynamics αποτελείται από τους Βασίλη Αυγερόπουλο (Social Media & Marketing), Νίκο Μπούτσικα (Design - Assembling), Σπύρο Τσούχλαρη (Design - Assembling - Manufacturing), Γιάννη Χαΐνη (Marketing & Fund Raising) και 11 υποστηρικτικά μέλη, όλοι μαθητές λυκείου. Τα τρία στοιχεία που την αντιπροσωπεύουν είναι η συνεργασία, η αφοσίωση και η καινοτομία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η χώρα μας κατέκτησε την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2016 στο Τέξας.

H AlimoDynamics καλεί όλους τους φίλους και τους υποστηρικτές της να τη στηρίξουν με την παρουσία τους κατά τις ημέρες των αγώνων (4-6 Μαΐου 2018, 09:30 - 19:00, The Mall Athens, 4ο επίπεδο -είσοδος ελεύθερη-) καθώς και να την ακολουθήσουν στα Social Media και το Διαδίκτυο: Web Site:www.alimodynamics.com, Facebook: AlimoDynamics, Instagram: AlimoDynamics, Twitter: AlimoDynamics, E-mail: alimodynamics@gmail.com.