Η Michelin στο Le Mans 24 Hours


H Michelin έχει μεταφέρει 6.000 ελαστικά που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της στο Cataroux, στο Clermont – Ferrand της Γαλλίας για το Le Mans 24 Hours.

  • 17/6/2016

To Σάββατο 18 Ιουνίου 2016, στις 15.00 ώρα Γαλλίας, 60 αυτοκίνητα θα βρίσκονται στην εκκίνηση στο Le Mans για 24 ώρες γεμάτες συγκινήσεις. Τριάντα τρία από αυτά θα αγωνιστούν με τα πλέον τεχνολογικά εξελιγμένα ελαστικά Michelin, καθώς φιλοδοξούν να γράψουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Le Mans .

H Michelin έχει μεταφέρει 6.000 ελαστικά που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της στο Cataroux, στο Clermont – Ferrand της Γαλλίας. Τα ελαστικά αποθηκεύονται σε μια προσωρινή εγκατάσταση 800 τ.μ. δίπλα σε σε ένα αντίστοιχου μεγέθους γκαράζ όπου 50 τεχνικοί Michelin εργάζονται σε τρεις γραμμές τοποθέτησης.

O Pascal Couasnon, Διευθυντής της Michelin Motorsport εξηγεί: «Σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον, η Michelin είναι εξαιρετικά υπερήφανη που συνεργάζεται όχι μόνο με τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες στην κατηγορία LMP1 (PORSCHE, TOYOTA GAZOO RACING, AUDI SPORT TEAM JOEST)  αλλά και με τη μεγάλη πλειοψηφία των κατασκευαστών που αγωνίζονται στην κατηγορία GTE, των οποίων τα αυτοκίνητα δρόμου εξοπλίζουμε επίσης εργοστασιακά με ελαστικά, όπως είναι το Ford GT, η Ferrari 488 και η Corvette C7.»

«Η στενή σχέση μεταξύ πίστας και δρόμου είναι εξαιρετικά σημαντική για τη Michelin και αποτελεί τον βασικό λόγο για τον οποίο συμμετέχουμε στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.   
H Michelin πάντοτε έβλεπε τους αγώνες ως ένα τεχνολογικό εργαστήριο για τα ελαστικά ευρείας παραγωγής. Έτσι φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές,  μερικα από οχήματα που συμμετέχουν στις 24 Ώρες στο Le Mans θα ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες οι οποίες μπορεί στη συνέχεια να περάσουν και στα ελαστικά Michelin δρόμου.»