MINI JCW Buggy με πίσω κίνηση για το Ντακάρ


Η γερμανική ομάδα θα συμμετάσχει στο φετινό ράλι Ντακάρ (που ξεκινά αρχές Ιανουαρίου) και με ένα τύπου buggy αγωνιστικό που θα έχει ιδιαίτερα χαμηλό απόβαρο και κίνηση στους πίσω τροχούς.

  • 27/11/2017

Βάσει των νέων κανονισμών και σε σχέση με τα τετρακίνητα (που έχουν καλύτερη πρόσφυση, αλλά είναι βαρύτερα και πιο δυσκίνητα), τα δικίνητα (όπως είναι και της Peugeot) μπορούν να εφοδιάζονται με μεγαλύτερους τροχούς, να έχουν αυξημένη απόσταση από το έδαφος και να ευνοούνται από το μικρότερο βάρος. Έτσι, η ΜΙΝΙ σε συνεργασία με την X-raid εξέλιξε το JCW Buggy, το οποίο έχει αμάξωμα από Kevlar και carbon fiber που βασίζεται πάνω σε σωληνωτό πλαίσιο.

Με αυτό το αγωνιστικό θα τρέξουν οι Mikko Hirvonen, Bryce Menzies και Yazeed Al-Rajhi, ενώ υπάρχουν ακόμη τέσσερις με το τετρακίνητο (με οδηγούς τους Orlando Terranova, Jakub Przygonski, Joan «Nani» Roma και Boris Garafulic). Τέλος να πούμε πως το JCQ Buggy κινεί ένας diesel εξακύλινδρος με χωρητικότητα 3,0 lt που αποδίδει 340 PS και 800 Nm, όλα στον πίσω άξονα.