Νεκρός αναβάτης στο Rally Dakar


Μία ακόμα ανθρώπινη απώλεια έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο με του αγωνιζόμενους που έχασαν τη ζωή του κατά τη διάρκεια του σκληρότερου και πιο απαιτητικού αγώνα αντοχής στον πλανήτη.

  • 12/1/2020

Τη φήμη του σκληρότερου και πιο απαιτητικού αγώνα αντοχής του πλανήτη επιβεβαίωσε για μία ακόμα χρονιά το Rally Dakar στερώντας τη ζωή από τον 40χρονο Paulo Goncalves.

O έμπειρος αναβάτης από την Πορτογαλία έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του 171 μίλια από την αφετηρία της σημερινής ειδικής διαδρομής με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο του δυστυχήματος προσπάθησαν να επαναφέρουν τον Πορτογάλο αναβάτη χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Μετά και την αερομεταφορά του με ελικόπτερο στην κοντινότερη νοσοκομειακή μονάδα, ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

 Ο Paulo Goncalves είχε συμμετάσχει σε 12 Rally Dakar με το 13ο να αποδεικνύεται μοιραίο. Έχουν περάσει πέντε χρόνια από την τελευταία φορά που ένας αγωνιζόμενος χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια του Rally Dakar που τη φετινή χρονιά πραγματοποιείται στη Σαουδική Αραβία.