Πρόωρο αντίο για τον Δεβερίκο στις 24 ώρες του Dubai


Η ατυχία έβαλε φρένο στα όνειρα του Δημήτρη Δεβερίκου για την πρώτη συμμετοχή του σε αγώνα αντοχής 24 ωρών.

  • 9/1/2015

Η ατυχία έβαλε φρένο στα όνειρα του Δημήτρη Δεβερίκου για την πρώτη συμμετοχή του σε αγώνα αντοχής 24 ωρών. Ένα ατύχημα του team mate Isaac Tutumlu στις κατατακτήριες δοκιμές κατέστρεψε την Ferrari 458 Italia GT3 της Glorax Racing και δυστυχώς έθεσε το πλήρωμα πρόωρα εκτός αγώνα.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή το πλήρωμα είχε αρχίσει να δείχνει τα δόντια του στον ανταγωνισμό παίζοντας στην πρώτη δεκάδα του grid των 96 αυτοκινήτων. Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα στις ανεπίσημες δοκιμές της Τετάρτης ο τεχνικός διευθυντής της  Glorax Racing Γιαννουλης Καφετζής δούλεψε σκληρά με τους πέντε οδηγούς τόσο στο στήσιμο του αυτοκινήτου όσο και στην ανάλυση της τηλεμετρίας. Με τόσα αυτοκίνητα να συνωστίζονται τα 5390 μέτρα της ιδιαίτερα απαιτητικής πίστας και τον χρόνο πίσω από το τιμόνι να μοιράζεται η πρόοδος ήταν μια δύσκολη διαδικασία. Παρόλα αυτά οι καρποί της προσπάθειας ήρθαν στην δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών με τον Δεβερίκο να σημειώνει τον 8ο καλύτερο χρόνο στη γενική κατάταξη!

Με ανεβασμένο το ηθικό η Ferrari με τα χρώματα του Radisson Blu Park Hotel Athens ξεκίνησε τη διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών. Στο πρώτο μισό, με όλα τα αυτοκίνητα στην πίστα, τα πράγματα πήγαν ακόμη καλύτερα με το πλήρωμα να σκαρφαλώνει στην 6η θέση. Όμως όλοι στην ομάδα γνώριζαν ότι η δεύτερη περίοδος, όπου τα πιο αργά αυτοκίνητα των μικρότερων κλάσεων θα απουσίαζαν, θα ήταν ταχύτερη και άρα αποφασιστική στη διαμόρφωση του grid. Το τιμόνι για αυτό το μισάωρο ανέλαβε ο Tutumlu βελτιώνοντας άμεσα τον χρόνο αλλά όχι αρκετά για να διατηρήσει την 6η θέση. Όντας στα όρια της πρώτης δεκάδας ο Ισπανός έκανε την τελευταία του προσπάθεια και ήταν ταχύτερος στα sectors πριν χάσει τον έλεγχο έχοντας πατήσει λάδια για τα οποία οι κριτές δεν είχαν βγάλει σημαίες.

Η αναπόφευκτη έξοδος από την πίστα ήρθε με περίπου 240 χιλιόμετρα ανά ώρα και το χειρότερο εξελίχθηκε σε καραμπόλα αφού ακόμη δυο αυτοκίνητα έπεσαν άμεσα θύματα των ίδιων λαδιών. Οι ζημιές στην Ferrari 458 Italia ήταν τόσο σοβαρές που ήταν αδύνατο να επισκευαστούν πριν την εκκίνηση του αγώνα ενώ και οι προσπάθειες να βρεθεί παρόμοιο αυτοκίνητο από κάποια άλλη ομάδα έπεσαν στο κενό. Έτσι δυστυχώς τόσο ο Δημήτρης Δεβερίκος όσο και οι team mates του δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αποσυρθούν πρόωρα από τον αγώνα.