Στην τελική ευθεία το 8ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου "Τάσος Καπέλλας"


Στο ρυθμό του αγώνα κινούνται οι εμπλεκόμενοι με τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό στην περιοχή της Φθιώτιδας και όχι μόνο, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα ενόψει της διεξαγωγής του στις 25-26 Μαρτίου.

  • 17/3/2017

Το 8ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου "Τάσος Καπέλλας" διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο "Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας" και είναι ο 2ος γύρος του Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Νοτίου Ελλάδος, καθώς επίσης και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων. Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές της χώρας, τη διαδρομή "Μπράλος-Σκαμνός" που έχει μήκος 15,6 χιλιομέτρων και θα διεξαχθεί 2 φορές. 

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα, αφιερώνει το συγκεκριμένο αγώνα στη μνήμη του Τάσου Καπέλλα, που διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος και Γραμματέας του Σωματείου, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από κοντά μας τον Αύγουστο του 2016. Σε αυτό το πλαίσιο, η φετινή έκδοση του Ράλλυ Σπριντ Μπράλου φέρει και το όνομα του αγαπημένου Τάσου, ενώ ταυτόχρονα η Α.Λ.Α.Λ. έχει προκηρύξει ειδικά κύπελλα "Τάσος Καπέλλας", τα οποία θα απονεμηθούν στο πρώτο πλήρωμα της τελικής κατάταξης που, αμφότερα τα μέλη του, θα είναι αθλητές του Σωματείου. 

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή της εταιρείας Ντότσικας ΕΤΑΣΕ-ENEOS, που είναι ο Χορηγός του 8ου Ράλλυ Σπριντ Μπράλου και μεταξύ άλλων, θα φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις της τον Τεχνικό Έλεγχο το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαρτίου και τη Γραμματεία καθ’ όλη τη διάρκεια του Αγώνα.

Ακόμη, στον αγώνα θα συνδράμει ως Υποστηρικτής το Νερό Ιόλη.

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής έχει ανοίξει και υπενθυμίζεται, πως λήγει το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαρτίου στις 21:00.

Οι διοργανωτές του αγώνα έχουν τη χαρά να αισθάνονται εμπράκτως δίπλα τους την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις του Σωματείου. Συγκεκριμένα, το 8ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου "Τάσος Καπέλλας" βρίσκεται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος. Επίσης, δίπλα στην Οργάνωση βρίσκεται όπως πάντα ο Δήμος Λαμιέων, Μεγάλος Οικοδεσπότης ακόμη ενός ράλλυ στην Λαμία καθώς επίσης και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος. Ακόμη, σημαντική είναι η αρωγή της Τοπικής Κοινότητας Ηράκλειας, της Τοπικής Κοινότητας Ελευθεροχωρίου και Σκαμνού, μέσα στα διοικητικά όρια των οποίων βρίσκεται η Ειδική Διαδρομή, ενώ στην Ηράκλεια θα βρίσκεται επίσης και ο Χώρος Επισκευών, την Κυριακή 26 Μαρτίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης καλωσορίζουν για ακόμη μια χρονιά, έναν αγώνα αυτοκινήτου στην περιοχή της Λαμίας!

Ευθύμιος Καραΐσκος (Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας): «Η συμμετοχή μας στη διοργάνωση του 8ου Ράλλυ Σπριντ Μπράλου "Τάσος Καπέλλας", μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και την ευκαιρία να συμβάλουμε στην πραγματοποίηση μιας αξιόλογης προσπάθειας. Βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους αγώνες που διοργανώνει η Αγωνιστική Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας, αφού χάρη σε αυτούς ο τόπος μας προβάλλεται, αναδεικνύεται και κάνει βήματα ανάπτυξης. Εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία και ελπίζω η συνεργασία μας με την ΑΛΑΛ σε αντίστοιχα εγχειρήματα να έχει συνέχεια».

Νίκος Σταυρογιάννης (Δήμαρχος Λαμιέων): «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω τη διοργάνωση του 8ου Ράλλυ Σπριντ Μπράλου "Τάσος Καπέλλας", που αποτελεί τον 2ο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Νοτίου Ελλάδος και του Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων και θα διεξαχθεί σε μια αγαπημένη, για αγωνιζόμενους συμμετέχοντες και θεατές, Ειδική Διαδρομή.  Είμαι σίγουρος ότι η γνώση, το μεράκι αλλά και η μεγάλη εμπειρία των ανθρώπων της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας σε διοργανώσεις αγώνων υψηλών προδιαγραφών σε επίπεδο οργάνωσης, θεάματος και ασφάλειας, θα αποτελέσουν την καλύτερη εγγύηση για το πλούσιο και ασφαλές θέαμα που θα απολαύσουν οι θεατές.   Εύχομαι στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες στο 8ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου "Τάσος Καπέλλας" καλή επιτυχία, αλλά και στους πολλούς φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στο Δήμο Λαμιέων, που είναι για ακόμη μια φορά ο Μεγάλος Οικοδεσπότης ενός αγώνα, να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία».

 

Το πρόγραμμα του αγώνα

8ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου "Τάσος Καπέλλας" - Πρόγραμμα

  • Λήξη προθεσμίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής:  Παρασκευή 17 Μαρτίου, ώρα 21:00 (Λαμία)
  • Διανομή βιβλίου Διαδρομής (Road Book): Παρασκευή 17 Μαρτίου, ώρα 21:00 (Γραμματεία)
  • Δημοσίευση πίνακα συμμετεχόντων: Τρίτη 21 Μαρτίου, ώρα 12:00 (Γραμματεία και Ιστοσελίδα ΑΛΑΛ (www.alal.gr)    
  • Λήξη Αναγνωρίσεων: Σάββατο 25 Μαρτίου, με τη Δύση του Ηλίου (Λαμία)
  • Διανομή εντύπων και αριθμών συμμετοχής: Σάββατο 25 Μαρτίου (στον χώρο Διοικητικού Ελέγχου)
  • Διοικητικός έλεγχος: Σάββατο 25 Μαρτίου, ώρα 17:00-19:00 (Γραμματεία)
  • Τεχνικός Έλεγχος και έλεγχος/σφράγιση των turbo: Σάββατο 25 Μαρτίου, ώρα 17:00-19:00 (Ντότσικας ΕΤΑΣΕ-ENEOS) 
  • 1η Συνεδρίαση Αγωνοδικών: Σάββατο 25 Μαρτίου, 15' μετά το τέλος του Διοικητικού Ελέγχου (Γραμματεία)
  • Δημοσίευση πίνακα πληρωμάτων δεκτών να εκκινήσουν / ωράρια εκκίνησης: Σάββατο 25 Μαρτίου, 45' μετά το τέλος του Διοικητικού Ελέγχου (Πίνακας Ανακοινώσεων)
  • Εκκίνηση αγώνα: Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρα 10:00 (ΣΕΧ1: Π.Ε.Ο. Λαμίας- Άμφισσας, 1,43 χιλιόμετρα μετά τη διασταύρωση προς Ηράκλεια
  • Τερματισμός: Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρα 12:55 (ΣΕΧ 2Α: Τερματισμός Parc Fermé In)
  • Τελικός Τεχνικός Έλεγχος: Κυριακή 26 Μαρτίου, αμέσως μετά τον τερματισμό (Parc  Fermé)
  • Ανακοίνωση τελικής κατάταξης: Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρα 15:15 (15' μετά τον τερματισμό του τελευταίου αυτοκινήτου)
  • Απονομή Επάθλων: Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρα 16:00 (Αίθουσα Εκδηλώσεων "Αρχοντικό Σκούρας")