Στο γκάζι η Nissan και το 2018!


Η Nissan/NISMO ανακοίνωσε πως μέσα στο 2018 θα συμμετάσχει στο αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτάθλημα ABB FIA της Formula E, ενώ θα λάβει μέρος με αναβαθμισμένες συμμετοχές και στο ιαπωνικό πρωτάθλημα του Super GT.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΦΩΤΟ: NISSAN
  • 13/2/2018

Η συμμετοχή της Nissan στο πρωτάθλημα ABB FIA την καθιστά την πρώτη ιαπωνική ομάδα, που λαμβάνει μέρος σε αυτόν το θεσμό, ο οποίος θα ξεκινήσει στα τέλη του 2018. Περισσότερες αποκαλύψεις, βέβαια, επιφυλάσσουν οι Ασιάτες για τη Formula E στο περιθώριο του φετινού Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ομάδες θα διαθέτον φέτος ένα νέο συνδυασμό σασί/μπαταρίας, αλλά και νέους κινητήρες, ώστε να μην είναι απαραίτητη η αλλαγή αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η είσοδος της Nissan στη Formula E θα εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο το “Nissan Intelligent Mobility”, δηλαδή το όραμα της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου τροφοδοσίας και οδήγησης των αυτοκινήτων, αλλά και του τρόπου, με τον οποίον αυτά ενσωματώνονται στην κοινωνία. Απόδειξη των παραπάνω είναι το λανσάρισμα του νέου ηλεκτροκίνητου LEAF, που κυκλοφορεί ως αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων από τον περασμένο Οκτώβριο.

 

Ιαπωνικό Super GT

Από την άλλη πλευρά, η Nissan θα συμμετάσχει και στο ιαπωνικό Super GT με τέσσερα Nissan GT-R NISMO GT500. Στα πηδάλια ενός εξ αυτών (του No. 23) θα βρεθούν οι Tsugio Matsuda και Ronnie Quintarelli, οι οποίοι έχουν κατακτήσει στο παρελθόν πολλές διακρίσεις. Οι φετινές τεχνικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν αεροδυναμικές βελτιώσεις, ενισχυμένη οδηγική ικανότητα, με αυξημένη απόδοση του κινητήρα και βελτιωμένη ακαμψία, καθώς και αναθεώρηση όλων των μεταβλητών εξαρτημάτων για τη βελτίωση της δυναμικής του αυτοκινήτου.

 

Προγράμματα αγώνων συνεργατών

Σε αυτή τη σεζόν, το νέο Nissan GT-R NISMO GT3 του 2018, θα είναι διαθέσιμο για τους συνεργάτες. Η NISMO θα συνεχίσει την υποστήριξη συνεργαζόμενων ομάδων που τρέχουν με το GT-R NISMO GT3 του 2015, στην κατηγορία SUPER GT GT300 και Super Taikyu στην Ιαπωνία. Η ομάδα GAINER θα συμμετάσχει στην κατηγορία SUPER GT GT300 με δύο Nissan GT-R NISMO GT3, προδιαγραφών 2018. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα θα κάνουν επίσης ντεμπούτο στο Blancpain GT της Ασίας με την KCMG. Σε ό,τι αφορά τους αγώνες με πρωτότυπα, η Nissan, ως προμηθευτής κινητήρων, θα εκπροσωπηθεί στο πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar με την Extreme Speed Motorsports (με τον κινητήρα VR38 GT-R GT3) και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA με την ByKOLLES Racing (3.0 λίτρων turbo V6 - VRX30A evo.).

 

Άλλα αγωνιστικά προγράμματα

%PHOTO4&

Τέλος, στον Καναδά, το πρωτάθλημα Nissan Micra Cup θα συνεχιστεί για την τέταρτη σεζόν του. Η ομάδα της Supercars από την Αυστραλία θα παρουσιάσει τον Andre Heimgartner, αντικαθιστώντας τον παλαίμαχο Todd Kelly. Ο Heimgartner θα βρίσκεται πίσω από τιμόνι των αγωνιστικών Nissan Altima μαζί με τους Rick Kelly, Michael Caruso και Simona De Silvestro.