Κι όμως, γυρίζει…


Το είχε πει ο Γαλιλαίος για τον τρόπο κίνησης της Γης και θαρρώ ότι μπορώ να δανειστώ τα λόγια του, για τον δικό μας πλανήτη, αυτόν της Αυτοκίνησης. 

Δεν περνάει ώρα που να μην έρχεται μια νέα είδηση, ένα νέο δελτίο Τύπου για το τάδε ή το δείνα νέο μοντέλο, ενώ όλοι σχεδόν κάθε ημέρα είμαστε «καρφωμένοι» στις οθόνες και στις web κάμερες στα γραφεία μας, ανάμεσα σε Zoom και Webex, μιας και είμαστε καλεσμένοι –διαρκώς- σε εικονικές δημοσιογραφικές παρουσιάσεις νέων μοντέλων.

Η εποχή που είχαμε ένα back pack έτοιμο, πίσω από την πόρτα του σπιτιού μας για ένα ταξίδι-αστραπή, προκειμένου να οδηγήσουμε στη Γερμανία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στις ΗΠΑ ένα νέο αυτοκίνητο έχει παρέλθει εδώ και καιρό.

Μπορεί η πανδημία να έχει προκαλέσει τα πάνδεινα και να έχει φρενάρει πλείστες ανθρώπινες δραστηριότητες, όμως η γέννηση νέων αυτοκινήτων καλά κρατεί.

Μάθαμε για παράδειγμα, ότι ο Αερολιμενάρχης του Βερολίνου έχει μεγαλύτερη εξουσία από λοιμοξιολόγους! Ο COVID έχει γονατίσει ένα σύστημα που «δούλευε» εδώ και δεκαετίες κι έτσι τώρα, περνούμε την πληροφορία μέσα από ιντερνετικές παρουσιάσεις, με οικοδεσπότες τους ανθρώπους με τους οποίους κάποτε ταξιδεύαμε μαζί, οργώνοντας αεροδρόμια. Κι όμως, γυρίζει…

Μπορεί η πανδημία να έχει προκαλέσει τα πάνδεινα και να έχει φρενάρει πλείστες ανθρώπινες δραστηριότητες, όμως η γέννηση νέων αυτοκινήτων καλά κρατεί. Και ναι, ύστερα από λίγες ημέρες οδηγούμε ό,τι πιο νέο στη χώρα μας, δοκιμάζοντάς το ενδελεχώς κι όχι για κάποιες ώρες σε κάποια ξένη χώρα, σε άγνωστους δρόμους, με αλλοεθνείς συναδέλφους… Νέα αυτοκίνητα έρχονται διαρκώς, όπως, άλλωστε, φαίνεται κάθε μήνα στην έντυπη και ψηφιακή έκδοση του Car and Driver, κι αυτό δημιουργεί την απόλυτα αισιόδοξη προοπτική, ότι ο άνθρωπος συνεχίζει να δημιουργεί χωρίς να υποκύπτει σε δυσκολίες, χωρίς να βάζει φρένο στη δημιουργικότητά του. Βλέπετε;

Κι όμως γυρίζει…