Μην πυροβολείτε τον… πωλητή για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των νέων αυτοκινήτων


Κατά το «μην πυροβολείτε τον πιανίστα» στα σαλούν της Άγριας Δύσης,  θα σας περιγράψω το τι συμβαίνει αυτόν τον καιρό κάθε φορά που μπαίνετε σε μια έκθεση αυτοκινήτου. 

Βλέπετε, μπορεί να είμαστε εν μέσω εχθροπραξιών που ακούγονται μέχρι τη «γειτονιά» μας και μιας πανδημίας που δεν λέει να τερματιστεί, αλλά μεταλλάσσεται δοκιμάζοντας όχι πλέον την αντοχή, αλλά τη διάρκεια ενός συστήματος, υπάρχει, όμως, και αυτή η αγορά αυτοκινήτου. Τον τελευταίο καιρό λοιπόν «βομβαρδίζομαι» από αναγνώστες και φίλους που θέλουν να αποκτήσουν νέο αυτοκίνητο και η μόνιμη επωδός που μου μεταφέρουν, μετά την επαφή τους με τις εμπορίες, είναι «θα παραλάβετε το καινούργιο σας αυτοκίνητο μετά από επτά, οκτώ μήνες».

Είναι βέβαιον ότι η έλλειψη ημιαγωγών έχει προκαλέσει στρεβλώσεις στους χρόνους προετοιμασίας.

Αρκετές δε φορές με ανοιχτή και όχι προκαθορισμένη τιμή, ενώ κάποιος μπορεί να παραγγείλει σήμερα αυτοκίνητο και (εκ του αποτελέσματος) να πάρει τη facelift έκδοση που θα παρουσιαστεί… προσεχώς! Είναι βέβαιον ότι η έλλειψη ημιαγωγών έχει προκαλέσει στρεβλώσεις στους χρόνους προετοιμασίας, ενώ ήδη υπάρχουν εταιρείες οι οποίες παράγουν πλέον βασικές, εξοπλιστικά, εκδόσεις με λιγότερα microchips, προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση. Δεν είναι,  όμως, μόνον αυτό. Σε συζήτηση που είχα με έμπορο δικτύου γνωστής μάρκας στην Ελλάδα, μου περιέγραψε το δαιδαλώδες περιβάλλον μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθούν εμπορικά και να διαχειριστούν μια πληθώρα προκλήσεων, από την τοποθέτηση παραγγελίας μέχρι… τι καλοκαίρι θα κάνει. Μετατοπίσεις στις ανάγκες, αλλαγές στα πλάνα παραγωγής, μερική αβεβαιότητα, παραγγελίες και ακυρώσεις και μετά πάλι παραγγελίες και πολλή αναμονή, λόγω της μείωσης παραγωγής, και ιδού ένα περιβάλλον που απαιτεί μαντικές (ή ταχυδακτυλουργικές) ικανότητες για να κρατήσεις πελάτη, να γράψεις παραγγελία, να πιάσεις στόχους. Πολλές από τις εκθέσεις επίσημων δικτύων, αυτή την περίοδο έχουν μέχρι και… μεταχειρισμένα (!) στις βιτρίνες τους, μιας και τα καινούργια είναι λίγα και άμεσα παραδοτέα στους προνοητικούς και υπομονετικούς πελάτες που παρήγγειλαν μήνες πριν. Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα πάτε σε έκθεση, δείξετε υπομονή και μην… τα ψάλλετε στον πωλητή.

ΥΓ. Όσο έγραφα τούτες τις γραμμές, η εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών Renesas ανακοίνωσε παύση παραγωγής στην Ιαπωνία, λόγω του σεισμού 7,4 Ρίχτερ που έπληξε την Ιαπωνία στα μέσα του Μάρτη. Είπατε τίποτε;