2021 Ford GT Heritage Edition: Φόρος τιμής στο Le Mans του 1966 (βίντεο)


Θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής σε μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της, η Ford αποφάσισε να δημιουργήσει μία ειδική έκδοση του Ford GT, με την ονομασία Heritage Edition.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 17/8/2020

Για όσους έχετε δει την πρόσφατη ταινία Ford v Ferrari, γνωρίζετε αρκετά καλά τη σχετική ιστορία. Χοντρικά, η Ford ενεπλάκη κάποια στιγμή στα μέσα της δεκαετίας του ’60 σε μία κόντρα με τη Ferrari. Διέθετε μεν το μέγεθος, ως μεγάλος Αμερικανός κατασκευαστής, υστερούσε όμως σε κύρος και αίγλη, κάτι που είχε περίσσιο η Ferrari, λόγω της ενασχόλησής της με τους αγώνες. Αποφάσισε λοιπόν να πάρει τη ρεβάνς στο δυσκολότερο και πλέον διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Le Mans.

Μία αγωνιστική GT40 Mark II κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα του 1966, γράφοντας μία χρυσή σελίδα στο βιβλίο της Ford. Αυτήν ακριβώς την ιστορία αποφάσισαν να ξαναθυμηθούν οι ιθύνοντες της φίρμας, δημιουργώντας τη νέα 2021 Ford GT Heritage Edition. Πρόκειται για μία περιορισμένη έκδοση, μόλις 40 οχημάτων (νούμερο συμβολικό), που φέρει αρκετά από τα εξωτερικά γνωρίσματα του παλαιού αγωνιστικού.

Βαμμένο σε ένα Frozen White χρωματισμό, φέρει εξωτερικά μερικές κόκκινες πινελιές, καθώς και το χαρακτηριστικό νούμερο «98» στις πόρτες και το καπό. Οι χρυσαφί, σφυρήλατες ζάντες που φοράει είναι 20 ιντσών, ενώ από μέσα τους ξεπροβάλλουν οι κόκκινες δαγκάνες της Brembo. Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό, όπου θα συναντήσει κανείς κόκκινα καθίσματα από alcantara, μεγάλα νούμερα «98» στο εσωτερικό των θυρών και διάφορες ακόμα λεπτομέρειες που ολοκληρώνουν την όλη εικόνα.

Τα 40 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν, θα διατεθούν εντός του 2021 και 2022 σε πελάτες που θα έχουν εγκριθεί από την ίδια τη Ford. Περισσότερα για το 2021 Ford GT Heritage Edition μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.