2022 Mazda 3 και CX-30: Έρχονται βελτιωμένα για περισσότερη άνεση και συνδεσιμότητα


Στις αρχές του 2022 θα ξεκινήσουν να πωλούνται στην Ευρωπαϊκή αγορά οι αναβαθμισμένες εκδόσεις των Mazda 3 και CX-30. 

  • 24/9/2021

Τα Mazda 3 και CX-30 του 2022 έρχονται με βελτιώσεις σε τομείς όπως η ποιότητα του ήχου του βενζινοκινητήρα e-Skyactiv X της εταιρείας, νέες δυνατότητες δικτύωσης του αυτοκινήτου, νέο εξωτερικό χρώμα Platinum Quartz, καθώς και μία ειδική έκδοση με την ονομασία Homura. Κυρίως όμως σύμφωνα με τη Mazda το CX-30 του 2022 θα προσφέρει αρκετά βελτιωμένο επίπεδο άνεσης στην οδήγηση.

Στις επιλογές του εξωτερικού χρωματισμού των Mazda 3 και CX-30, έχει προστεθεί και το νέο χρώμα Platinum Quartz. Επίσης το Mazda3 διαθέτει νέας σχεδίασης πίσω φωτιστικά σώματα και νέα φλας σε σχεδίαση Kodo. 

2022 Mazda3
2022 Mazda3
2022 Mazda CX-30
2022 Mazda CX-30

Στο εσωτερικό, και τα δύο μοντέλα ενσωματώνουν νέα χαρακτηριστικά δικτύωσης, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ευκολία χρήσης, ηρεμία και ασφάλεια. Τα νέα χαρακτηριστικά ευκολίας που είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής MyMazda, περιλαμβάνουν εξ αποστάσεως κλείδωμα των θυρών, αποστολή της διαδρομής στο αυτοκίνητο (send route to car), εύρεση θέσης του αυτοκινήτου (vehicle finder) και κατάσταση αυτοκινήτου (vehicle status). Στα συστήματα εξασφάλισης και ηρεμίας περιλαμβάνονται  οι εξ αποστάσεως προειδοποιήσεις ασφαλείας (remote security alert) και η ενημέρωση για την καλή κατάσταση του αυτοκινήτου (vehicle health report), ενώ το επίπεδο εξασφάλισης αναβαθμίζεται χάρη στις επιλογές κλήσης οδικής βοήθειας και eCall.

Η τεχνολογία SPCCI (Spark Controlled Compression Ignition) του κινητήρα του e-Skyactiv X, τον καθιστά τον πρώτο βενζινοκινητήρα παραγωγής στον κόσμο που συνδυάζει την ανάφλεξη με μπουζί ενός κινητήρα βενζίνης, με την ανάφλεξη λόγω συμπίεσης (αυτανάφλεξη) ενός diesel, μεγιστοποιώντας τα πλεονεκτήματα και των δύο τύπων καυσίμου και ανάφλεξης. Χάρη σε αυτή την τεχνολογία επιτυγχάνεται κορυφαίο επίπεδο οικονομίας και αποδοτικότητας καθώς ο κινητήρας εκπέμπει λιγότερο CO2 σε σύγκριση με έναν απλό βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων.

Τέλος, το λανσάρισμα και των δύο μοντέλων θα συνοδεύεται και από μία ειδική έκδοση με την ονομασία Homura, που θα διαθέτει γυαλιστερές μαύρες ζάντες αλουμινίου, μαύρα καλύμματα στους πλευρικούς καθρέφτες, και εσωτερική επένδυση σε μαύρο ύφασμα με κόκκινες λεπτομέρειες.