2023 Alpine A110 R: Νέο teaser για την πιο ισχυρή έκδοση της Α110 (video)


Ο διάδοχος της Alpine A110 αναμένεται να αποκαλυφθεί στις 4 Οκτωβρίου και φαίνεται ότι θα αποτελεί την πιο ισχυρή έκδοση του μοντέλου.

  • ΦΩΤΟ-VIDEO: ALPINE CARS
  • 1/10/2022

Η Alpine A110 R θα αποτελεί την πιο ισχυρή έκδοση του υπεροχήματος του τμήματος υψηλών επιδόσεων της Renault, αφού ο -κατα τ' άλλα- μικρός κινητήρας της έχει δεχτεί ορισμένες αναβαθμίσεις.

Η εταιρεία δημοσίευσε στα social media της ένα νέο teaser του μοντέλου, το οποίο «προδίδει» κάποια νέα στοιχεία γι αυτό. Η τελική του ταχύτητα θα είναι 285 km/h, όχι κι άσχημα για ένα όχημα με τον συγκεκριμένο κινητήρα. Η A110 R φέρει έναν τούρμπο κινητήρα χωρητικότητας 1,8 L, τον ίδιο που χρησιμοποιείται και για το Renault Megane RS

Στο video φαίνεται το κοντέρ του οχήματος, το οποίο δείχνει την ισχύ του, η οποία θα είναι μεγαλύτερη από 300 PS, αλλά και τη ροπή, που θα ανέρχεται στα 340 Nm. Η ισχύς της A110 R είναι ίδια με αυτά της προηγούμενης έκδοσης του μοντέλου, όμως η τελική ταχύτητα έχει αυξηθεί κατά 10 km/h, γεγονός που οφείλεται στην αναβάθμιση που δέχτηκε το σύστημα μετάδοσης 7 σχέσεών του.

Όσον αφορά το βάρος της, η A110 αναμένεται να είναι ακόμα ελαφρύτερη από το προηγούμενο μοντέλο, το οποίο ζυγίζει περίπου 1.100 kg, με την Alpine να θέλει να πετύχει το ακατόρθωτο με το έτοιμο-για-πίστα αυτοκίνητό της.

Φήμες λένε ότι η A110 θα αποσυρθεί, για να υποδεχτεί την ηλεκτρική εκδοχή της, με την Alpine να θέτει το 2025 ως την έναρξη της νέας εποχής της, όπου όλα τα οχήματα θα έχουν περάσει από την, απαραίτητη, διαδικασία εξηλεκτρισμού

Η Alpine A110 θα παρουσιαστεί στις 4 Οκτωβρίου και στη συνέχεια θα βρίσκεται σε κοινή θέα στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, που ξεκινά στις 17 Οκτωβρίου.