2023 Dodge Challenger Black Ghost: Το Challenger του '70 που θυμίζει κάτι από Detroit (photos)


Η Dodge αποκάλυψε το πέμπτο σε σειρά μοντέλο της ειδικής σειράς Last Call, αποχαιρετώντας τα εμβληματικά Charger και Challenger.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: DODGE
  • 22/9/2022

Η Dodge έρχεται πιο κοντά στο «τελευταίο αντίο» στα διαχρονικά της muscle cars, Charger και Challenger, παρουσιάζοντας την πέμπτη από τις επτά ειδικές εκδόσεις της σειράς Last Call, και αυτή τη φορά πρόκειται για ένα Challenger από τη δεκαετία του '70

Το 2023 Dodge Challenger Black Ghost ήρθε «αγριεμένο», με έναν 426 Hemi V8 κινητήρα και 818 PS ιπποδύναμης. Στα θεμέλια βρίσκεται το πακέτο Challenger Hellcat Redeye Widebody, με την αμερικανική εταιρεία να ενισχύει τον V8 χωρητικότητας 6,2 L, κάνοντάς το Black Ghost εξίσου παντοδύναμο με το SRT Super Stock, που αποτελεί το πιο ισχυρό μοντέλο της Dodge, αλλά και ένα από τα πιο σπάνια.

Μιλώντας για σπανιότητα, η Dodge σκοπεύει να κατασκευάσει μόλις 300 Black Ghost, ενώ πολλά είναι τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει ιδιαίτερα.

Εκτός από τον κινητήρα, η εταιρεία έχει προσφέρει στο Challenger Black Ghost κάποιες εξωτερικές αναβαθμίσεις, παίρνοντας έμπνευση από το αυθεντικό μοντέλο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πορεία της θρυλικής αυτοκινητοβιομηχανιάς κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70.

Γραφικά σε υφή βινυλίου έχουν τοποθετηθεί στην οροφή του οχήματος, που κάνουν αντίθεση με τις λευκές ρίγες στο πλαϊνό και πίσω μέρος. Τα σήματα και τα λογότυπα Challenger έχουν ρετρό διάθεση, ενώ για το σήμα SRT έχει επιλεγεί φωτεινό φινίρισμα, όπως και για τις ζάντες 20 ιντσών που φέρει.

Το εσωτερικό είναι ντυμένο με ύφασμα alcantara, στα καθίσματα, τα πάνελτωνθυρών και το τιμόνι. Ένα ειδικό Black Ghost σήμα διακοσμεί το ταμπλό, ενώ οι λεπτομέρειες από ανθρακόνημα δε λείπουν.

«Υπάρχουν τόσα πολλά θρυλικά muscle αυτοκίνητα στην ιστορία της Dodge, ήταν δύσκολο να επιλέξουμε τα επτά στα οποία θέλαμε να αποτιίσουμε φόρο τιμής με την ειδική σειρά μας, Last Call, όμως το Black Ghost ήταν μία εύκολη επιλογή,» είπε Tim Kuniskis, διευθύνων σύμβουλος της Dodge. «Το 2023 Dodge Challenger Black Ghost είναι ο προάγγελος αυτού που πρόκειται να αποκαλύψουμε με το έβδομο και τελευταίο μας μοντέλο ειδικής έκδοσης.»