2023 Hyundai Ioniq 5: Αναβαθμίζει την μπαταρία του και αποκτά αυτονομία 500 km


Το ηλεκτρικό crossover της Hyundai δεν επαναπαύεται στις δάφνες τους και συνεχίζει να εξελίσσεται προσφέροντας υψηλότερα επίπεδα αυτονομίας και δύναμης.

  • 27/4/2022

Ήδη λίγο πριν το κλείσιμο του περασμένου έτους στην Κορέα κυκλοφορούσαν αρκετά δημοσιεύματα που παρουσίαζαν την Hyundai πρόθυμη να προχωρήσει σε μία σημαντική αναβάθμιση του νέου Ioniq 5 προμηθεύοντάς το με ένα μεγαλύτερο και πιο προηγμένο σύστημα μπαταριών.

Τα δημοσιεύματα βγήκαν τελικά αληθινά αφού η φίρμα ανακοίνωσε την προσθήκη μίας ακόμα επιλογής μπαταρίας των 32 modules με συνολική χωρητικότητα 77.4 kWh που θα διαθέσει στην αγορά της Ευρώπης και της Αμερικής. Αυτή θα προσφέρει στο αυτοκίνητο επιπλέον δύναμη 11 PS ενώ η αυτονομία του θα αγγίξει τα 500 km με μία φόρτιση (WLTP).

Παράλληλα η Hyundai ανακοίνωσε ότι αναβαθμίσεις θα γίνουν και στο σύστημα διατήρησης της θερμοκρασίας της μπαταρίας και θα προσφέρουν μικρότερους χρόνους φόρτισης.

Επιπλέον, ψηφιακοί καθρέπτες θα προσφέρονται στο ευρωπαϊκό Ioniq 5, δίνοντας στον οδηγό μία πιο πλήρη εικόνα για όσα συμβαίνουν πίσω από το αυτοκίνητο - μία επιλογή που μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμη μόνο για την αγορά της Κορέας. Το νέο Ioniq 5 αναμένεται να ξεκινήσει το εμπορικό του ταξίδι στην Ευρώπη στο δεύτερο εξάμηνο του 2022, χωρίς να έχει γίνει γνωστή ακόμα η τιμή του.

Τέλος θυμίζουμε πως το Ioniq 5 πριν από λίγες εβδομάδες κέρδισε το βραβείο «World Car of The Year» επικρατώντας στον μεγάλο… τελικό έναντι του Kia EV6 και της Ford Mustang Mach-E.