2024 BMW M5: Έτσι θα μοιάζει το νέο “θηρίο” των Βαυαρών (photos)


Η τεχνολογία δίνει την απάντηση σε όσους δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι την επίσημη αποκάλυψη της νέας BMW M5. 

  • 17/9/2022

Δεν έχει συμπληρωθεί καλά-καλά μία εβδομάδα από τη στιγμή που ο συνεργάτης μας είχε την ευκαιρία να τραβήξει μερικές κατασκοπευτικές φωτογραφίες από την νέα BMW M5πάνω στην οποία δουλεύουν πυρετωδώς οι Βαυαροί ώστε να φτάσουν στην τελική της μορφή. 

Το καμουφλάζ, σε όλες τις φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα, μπορεί σταδιακά να μειώνεται ωστόσο παραμένει αρκετό για να αποκαλυφθούν σημαντικά σχεδιαστικά στοιχεία της νέας πρότασης.

Η απάντηση ήρθε από τους αεικίνητους designers του ρωσικού kolesa.ru που πήραν στα χέρια τους όλα τα δεδομένα και χρησιμοποιώντας το πενάκι τους, αποκάλυψαν την πιθανή μορφή της νέας BMW M5.

Στην απόδοση των Ρώσων σχεδιαστών αποκαλύπτεται σε όλο το μεγαλείο η γρίλια η οποία κρύβεται αρκετά καλά με το καμουφλάζ, όπως επίσης καλά κρύβονται και οι δύο αεραγωγοί στα άκρα του μπροστινού προφυλακτήρα.

Τα φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος είναι αρκετά λεπτά ενώ από κάτω υπάρχει ένας διαχύτης μέσα από τον οποίο ξεπροβάλλουν οι τέσσερις απολήξεις του συστήματος εξάτμισης. Επίσης ένα σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι το μπροστά αριστερό φτερό όπου υπάρχει θύρα φόρτισης, αφού είναι γνωστό ότι το μοντέλο θα ενσωματώνει plug-in hybrid τεχνολογία και οι πληροφορίες λένε ότι θα έχει το ίδιο σύστημα μετάδοσης κίνησης που θα υπάρχει και στην επερχόμενη BMW XM.

Αυτό σημαίνει ότι η νέα M5 θα έχει ως βάση έναν V8 twin-turbo κινητήρα των 4,4 lt που μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα θα αποδίδει περίπου 760 PS. Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες, η επόμενη M5 όχι μόνο θα είναι 161 PS πιο ισχυρή από το τρέχον μοντέλο, αλλά θα εξαλείψει και όλο τον ανταγωνισμό.

Όσον αφορά την επίσημη παρουσίαση, η βασική 5άρα αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2023, με τη Μ έκδοση να έρχεται μερικούς μήνες μετά και να μπαίνει στην παραγωγή από το 2024.