20.000 Bentley Bentayga σε τέσσερα χρόνια


Το όποιο στοίχημα της Bentley με τη δημιουργία της Bentayga ήταν επικερδές, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στον αριθμό των πωλήσεών της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 5/6/2020

Η δημιουργία της Bentayga από την Bentley αποτέλεσε ένα ορόσημο για τη βρετανική εταιρεία καθώς άλλαξε την ιστορία της και συγκεκριμένα το στυλ των μοντέλων της. Ένα SUV όχημα δεν ήταν αυτό που θα ανέμενε κάποιος, στηριζόμενος διαχρονικά στην γκάμα της. Όμως, αυτό δεν είχε τόσο μεγάλη σημασία, τελικά. Σημασία είχε η διάθεση των πελατών της να αποκτήσουν ένα τέτοιο όχημα και κυρίως η πρόθεσή τους να διαθέσουν χωρίς δεύτερη σκέψη το σημαντικό χρηματικό ποσό για την αγοράσουν.

Η Bentayga, άρχισε να κατασκευάζεται τον Νοέμβριο του 2015 στο Crewe, την έδρα της εταιρείας. Τα πρώτα αυτοκίνητα παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους στις αρχές του 2016. Πρόσφατα, τέσσερα χρόνια αργότερα, συμπληρώθηκε ο αριθμός 20.000 μονάδων του υπερπολυτελούς SUV μοντέλου ο οποίος θεωρείται σημαντικός από τους ανθρώπους της Bentley. Κάθε αυτοκίνητο είναι χειροποίητο και χρειάζεται περισσότερες από 100 εργατοώρες για να ολοκληρωθεί. Οι κινητήρες με τους οποίους διατίθεται είναι ο V8 μέγιστης ισχύος 550 PS, ο κορυφαίος W12 των 608 PS και ο υβριδικής διάταξης V6  ο οποίος έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 449 PS. Πέραν αυτών, τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας προσβλέπουν στον μεγαλύτερο εξηλεκτρισμό της Bentayga, όπως και για τα υπόλοιπα μοντέλα αυτής, και δεν αποκλείουν τη δημιουργία και ενός καινούργιου αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV οχήματος, μεσοπρόθεσμα.