277 km/h με το VW Golf R Performance Package, στην Autobahn (Video)


Ποια είναι η επιτάχυνση από στάση και η τελική ταχύτητα του νέου Volkswagen Golf R με το «Πακέτο Performance»; Τα νούμερα δείχνουν καλύτερα στην πράξη απ’ ό,τι ανακοινώνει η γερμανική εταιρεία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΠΗΓΗ: AUTOMANN TV.
  • 3/4/2021

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει η Volkswagen, το καινούργιο Golf R με το προαιρετικό εξοπλιστικό πακέτο «Performance Package» έχει τελική ταχύτητα 270 km/h, έναντι των 250 km/h της «απλής» εκδοχής, και επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 4,7 sec.

Ωστόσο, το μοντέλο αποδεικνύεται ταχύτερο στον δρόμο, τόσο σε ό,τι αφορά στην επιτάχυνση από στάση όσο και αναφορικά με την τελική ταχύτητά του. 

Συγκεκριμένα, οι συντελεστές του διαδικτυακού καναλιού «Automann-TV» μέτρησαν τις επιδόσεις τού νέου Golf R «Performance Package» στον δρόμο με τη χρήση συστήματος GPS και κατέγραψαν στην κάμερα την προσπάθειά τους. Το αυτοκίνητο διέθετε θερινά ελαστικά, που σημαίνει ότι έχουν μεγαλύτερη πρόσφυση από τα χειμερινά, ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές. 

Έτσι, βλέπουμε ότι το αυτοκίνητο επιταχύνθηκε από τα 0-100 km/h χρόνο 4,51 sec, δηλαδή κατά 0,21 sec ταχύτερα από την τιμή που ανακοινώνει η Volkswagen για την έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Σε ό,τι αφορά στην τελική ταχύτητά του, στην autobahn, το αυτοκίνητο έφτασε τα 277 km/h βάσει όσων κατέγραψε το σύστημα GPS (σημ.: η ένδειξη στο ταχύμετρο ήταν 289 km/h).

Ο οδηγός σημειώνει αυτό που ισχύει για την τελική ταχύτητα Golf R και στην εκδοχή «Performance Package», δηλαδή ότι περιορίζεται ηλεκτρονικά, και ότι θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη εάν δεν επέμβαινε το σύστημα.

Θυμίζουμε ότι το καινούργιο Volkswagen Golf R έχει τον δίλιτρο TSI που αποδίδει μέγιστη ισχύ 320 PS και μέγιστη ροπή 420 Nm/ 2.100-5.350 rpm. Μεταξύ άλλων, διαθέτει και το σύστημα «R Performance Torque Vectoring» το οποίο στην εκδοχή με το «Performance Package» έχει δύο ακόμη προγράμματα λειτουργίας, τα «Special» και «Drift».

Παρακάτω, μπορούμε να δούμε το βίντεο που ανήρτησαν οι συντελεστές του διαδικτυακού καναλιού «Automann-TV» από την προσπάθειά τους.