2η η Kia Motors στην Αξιολόγηση Ποιότητας της JD Power για το 2015


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Kia βελτιώνει τη θέση της και τοποθετείται στη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 33 εταιρίες.

  • 19/6/2015

Το Kia Sorento και το Kia Soul πήραν τις υψηλότερες βαθμολογίες στην κατηγορία τους, επίσης πέντε άλλα μοντέλα της Kia συγκαταλέγονται μεταξύ των τριών κορυφαίων στις αντίστοιχες κατηγορίες τους, ενώ με σχεδόν 20% βελτίωση, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων Kia είχαν λιγότερα προβλήματα με τα οχήματά τους από σχεδόν όλες τις άλλες εταιρίες.

Με περισσότερα οχήματα στο δρόμο από ό, τι ποτέ πριν, η Kia Motors έφθασε σε ένα ακόμα ιστορικό ορόσημο σήμερα, όταν η JD Power αναγνώρισε τη Kia ως τη μάρκα με το δεύτερο υψηλότερο σκορ σε ολόκληρη τη βιομηχανία στη Μελέτης Ποιότητας για το 2015  (Ιnitial Quality Study). H βαθμολογία της Kia βελτιώθηκε κατά 20 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη καλύτερη επίδοσή της το 2014, αυξήθηκε δηλαδή κατά 4 θέσεις και βρίσκεται στη δεύτερη θέση συνολικά ανάμεσα σε 33 μάρκες αυτοκινήτου, πίσω ακόμα μόνο από την Porsche.

 Η βαθμολογία της Kia ενισχύθηκε από τις κορυφαίες για την κατηγορία επιδόσεις των δύο best-seller οχημάτων της εταιρίας το Soul και το Sorento - ενώ το Rίο, Optima, Cadenza, Sportage και Grand Carnival κατατάχθησαν στην πρώτη τριάδα των αντίστοιχων κατηγοριών.

«Πιστεύουμε ότι η έκθεση της JD Power δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι η Kia κατασκευάζει οχήματα παγκόσμιας κλάσης, και τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ευχάριστα αφού η μελέτη IQS αντανακλά πραγματικά τη φωνή των πελατών μας», δήλωσε ο Michael Sprague, Chief Operating Officer και EVP της Kia Motors Αμερικής. «Η βελτίωση της Kia είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της εταιρίας η οποία προέρχεται από την σκληρή δουλειά των χιλιάδων μελών της ομάδας σε όλο τον κόσμο, καθώς και τη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας να επικεντρωθούμε στην ποιότητα, να ενισχύσουμε την εικόνα της μάρκας και την εμπειρία ιδιοκτησίας».

Στις ΗΠΑ οι πωλήσεις της Kia έχουν υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία έξι χρόνια, καθώς η μάρκα έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις στην χώρα και έχει ανεβαίνει σταθερά στην ετήσια κατάταξη IQS της  JD Power. Μετά το Soul που κατετάγη νούμερο ένα στην κατηγορία του το 2012, η Kia έφθασε συνολικά στις 10 πρώτες εταιρίες το 2013, με το Soul και το Sportage να λαμβάνουν κορυφαίες διακρίσεις στις αντίστοιχες κατηγορίες, ενώ στη συνέχεια έλαβε την έκτη θέση το 2014. Η παραγωγική μονάδα της Kia, αξίας 1.100.000.000 δολαρίων στο West Point στη Georgia - Kia Motors Manufacturing Georgia - παράγει το Sorento και το Optima, πέτυχε την υψηλότερη κατάταξη μεταξύ όλων των εργοστασίων στη Βόρεια & Νότια Αμερική στην αξιολόγηση του 2015. Επιπλέον, το εργοστάσιο Kwangju, όπου παράγεται το Soul κατατάσσεται νούμερο ένα για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Εδώ και 29 χρόνια, η ετήσια μελέτη IQS της JD Power αναλύει τις απαντήσεις των ιδιοκτητών των οχημάτων σε 26 κατηγορίες, οι οποίοι αξιολογούν την οδηγική εμπειρία, τον κινητήρα και τις επιδόσεις των οχημάτων τους καθώς και ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων που αφορούν στην ποιότητα μέσα στις πρώτες 90 ημέρες από την ιδιοκτησία.