338 km/h: Η αστυνομία σταμάτησε τον οδηγό της Porsche


Ένας Αυστριακός έτρεχε με μια Porsche 911 GT3 με περισσότερα από 300 km/h στον αυτοκινητόδρομο. Η αστυνομία τον σταμάτησε και τώρα ο οδηγός απειλείται με ένα υψηλότατο πρόστιμο.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/10/2018

Εκεί στην Αυστρία είτε... τρελάθηκαν, είτε έπαθαν... Γερμανία, αφού σε πολλούς αυτοκινητόδρομους εκεί δεν υφίσταται όριο ταχύτητας. Δεν εξηγείται αλλιώς, αλλά κάτι τέτοιο πρέπει να συνέβη στον 34χρονο Αυστριακό οδηγό, τον οποίο τα ραντάρ έπιασαν να κινείται στον αυτοκινητόδρομο Α1 με 338 km/h. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όριο ταχύτητας σε εκείνο το σημείο είναι 140 km/h. Πώς έφτασε η αστυνομία στα ίχνη αυτού του τύπου; Ειδοποιήθηκε μεν από άλλους -τρομαγμένους- οδηγούς, αλλά οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν αρχικά να σταματήσουν το σπορ αυτοκίνητο των 500 PS με συνηθισμένα μέσα. Άλλωστε, η μέση ταχύτητα της Porsche ήταν πολύ υψηλή (280 km/h). Τελικά, περιπολικά έκλεισαν το δρόμο και ανάγκασαν τον... τρελαμένο οδηγό να σταματήσει.

Ο οδηγός καυχιόταν, αλλά μετά έδειξε πως έβαλε μυαλό

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, ο οδηγός της Porsche δεν κατείχε δίπλωμα οδήγησης σε ισχύ και, μάλιστα, καυχιόταν για την πολύ υψηλή ταχύτητα που ανέπτυξε. Πάντως, στη συνέχεια έδειξε μεταμέλεια, έχοντας λάβει γνώση για τη συνεχή παραβίαση των κανόνων του Κ.Ο.Κ. Ο 34χρονος απειλείται από πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ.