37ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ: Νικητής ο Bodis Tamas με χορηγό τη Nissan


ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ 37ΟΥ ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, Η NISSAN ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΣΤΙΣ 27 ΚΑΙ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. 

  • 11/9/2019

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο  τέλος του Σεπτέμβρη, κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από τους πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος, λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. 

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου, από τους πρόποδες του ιερού βράχου της Ακρόπολης των Αθηνών. Από εκεί περίπου 400 δρομείς από 50 χώρες από όλα τα σημεία του πλανήτη, μεταξύ αυτών και 60 Έλληνες, ξεκίνησαν το μακρύ δρομικό ταξίδι των 246 χιλιομέτρων, τερματίζοντας μετά από το πολύ 36 ώρες συνεχούς τρεξίματος, στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη. 

Πρώτος τερμάτισε ο  Bodis Tamas, από την Ουγγαρία, που κάλυψε την επίμαχη απόσταση στον εξαιρετικό χρόνο των 23 ωρών και 29 λεπτών. 

Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.