50.000.000 ευρώ από την VW για μπαταρίες


Ο ΟΜΙΛΟΣ VOLKSWAGEN ΑΝΑΖΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜE ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ ΟΓΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΤΗΣ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/7/2019

Όπως ανακοινώθηκε, ο Όμιλος Volkswagen σκοπεύει να πληρώσει 50.000.000 ευρώ για να αποκτήσει ικανό αριθμό μπαταριών τις οποίες θα χρησιμοποιήσει στα νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα του. Για το λόγο αυτό αναζητά συνεργασίες με προμηθευτές μπαταριών και προσπαθεί να τους πείσει να συνεργαστούν μαζί της.

Τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας βρίσκονται σε συζητήσεις με στελέχη της σουηδικής Northvolt (Σουηδία), των νοτιοκορεατικών Samsung SDI, SKI και LG Chem καθώς και την κινεζική CATL, οι οποίες παράγουν μπαταρίες, με σκοπό να δημιουργήσει στρατηγική συνεργασία μαζί τους. Ο κ. Stefan Sommer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της VW, δήλωσε ότι οι προμηθευτές μπαταριών εμφανίζονται διστακτικοί στο σχέδιο της VW για την παραγωγή μεγάλου όγκου ηλεκτροκίνητων οχημάτων εντός των επόμενων ετών. 

Όπως είπε ο κ. Sommer, η γερμανική εταιρεία αναδιαρθρώνει τις γραμμές παραγωγής σε 16 εργοστάσιά της για να προσαρμοστούν στην παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Η επένδυση αυτή πρέπει να έχει ανταπόκριση στον παραγόμενο όγκο, άρα και σε πωλήσεις. Όπως είπε ως το 2025, η VW θα απαιτεί ετήσια ζήτηση 150 γιγαβατωρών για μπαταρίες στην Ευρώπη και άλλη τόση για την Κίνα. Κατά την πρόβλεψή του, οι τιμές αυτές θα είναι διπλάσιες το 2030.