5 μοντέλα που αξίζουν και το τελευταίο ευρώ!


Στην αγορά αυτοκινήτου οι προτάσεις είναι πιο πολλές από ποτέ. Αν όμως τα οικονομικά μας είναι στενά, ο σημαντικότερος παράγοντας που μετράει στην τελική επιλογή δεν είναι άλλος από την τιμή. Πάμε να δούμε 5 νέα μοντέλα που αξίζουν και το τελευταίο ευρώ της τιμής τους και φέρνουν επάξια τον τίτλο του “value for money”.

  • 3/8/2021

Η αγορά και η επιλογή ενός νέου αυτοκινήτου μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές παράμετροι που μετρούν στην τελική επιλογή: η μάρκα, το μέγεθος, η κατηγορία που ανήκει το κάθε μοντέλο, η σχεδίαση, η ζητούμενη αξιοπιστία. Όμως ο σημαντικότερος παράγοντας που μετράει στην απόφαση όλων μας δεν είναι άλλος από την τιμή. Και όταν τα οικονομικά μας είναι στενά, αναζητούμε όσο περισσότερο… αυτοκίνητο γίνεται για τα χρήματά μας.

Υπάρχουν πέντε μοντέλα που σας παρουσιάζουμε και αξίζουν και το τελευταίο ευρώ της τιμής τους. Απαραίτητο στοιχείο είναι φυσικά η προσιτή τιμή, αλλά και η αξιοπιστία, η πρακτικότητα και αυτό που ονομάζουμε “value for money”.

Citroen C3 1,2 PureTech 83

Το γαλλικό μικρό ξεχωρίζει για το ντιζάιν του που παραπέμπει σε μικρό crossover και τη φινέτσα τόσο εξωτερικά, όσο και στο εσωτερικό. Με πλούσιο πακέτο εξοπλισμού ήδη από τη βασική έκδοση 1,2 PureTech 83 S&S Flair με τον 1.200άρη κινητήρα των 83 ίππων και τιμή που ξεκινά από τα 13.900 ευρώ, η οποία κατεβαίνει στα 12.900 ευρώ με την προωθητική ενέργεια που «τρέχει» από την εταιρεία, δίνει στον αγοραστή του ένα πλήρες σύνολο που μπορεί άνετα να αποτελεί το μοναδικό αυτοκίνητο για μία μικρή οικογένεια.

Fiat Tipo

Φυσικά ένα μοντέλο της Fiat δεν θα μπορούσε να λείπει από μία τέτοια λίστα. Τη θέση άξιζε και το Panda για να είμαστε δίκαιοι, αλλά το Fiat Tipo δεν έχει αντίπαλο. Προσφέρει ένα εξαιρετικό πακέτο κινητήρων από 95 έως 130 ίππους, σε επιλογές βενζίνης και ντίζελ, με αποδεδειγμένη αξιοπιστία, σε ένα οικογενειακό αμάξωμα με χώρους που μπορεί να καλύψει άνετα τις ανάγκες μίας οικογένειας.  

Λόγω των διαστάσεων και των εσωτερικών χώρων του και σε συνδυασμό με την τιμή του, η οποία ξεκινά από τα 14.267 ευρώ για τη σεντάν έκδοση με τον 1.000άρη τούρμπο κινητήρα των 100 ίππων, είναι γεγονός ότι λίγες άμεσα ανταγωνιστικές εναλλακτικές λύσεις μπορούν να βρεθούν στην αγορά νέων αυτοκινήτων.

Διατίθεται ως σεντάν, ως hatchback και ως station wagon, και το πορτμπαγκάζ του μπορεί να φτάσει σε χωρητικότητα 550 λίτρων.

Dacia Sandero Streetway

Το νέο Dacia Sandero Streetway είναι ίσως το πιο value for money αυτοκίνητο της λίστας μας και της κατηγορίας γενικότερα. Είναι ένα άλμα τεχνολογίας, αλλά και ποιότητας κατασκευής και οδικής συμπεριφοράς από τα προηγούμενα μοντέλα της εταιρείας, ενώ έρχεται τώρα με το ατμοσφαιρικό μοτέρ του 1,0 λίτρου και 65 ίππων με τιμή από την μικρότερη κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης. Με 11.980 ευρώ που κοστίζει η βασική έκδοση αποκτάτε ένα πλήρες πακέτο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας, με μόνο συμβιβασμό τις επιδόσεις του ατμοσφαιρικού 1.000άρη των 65 ίππων.

Στο εσωτερικό η ποιότητα είναι αρκετά αναβαθμισμένη, ενώ οι χώροι είναι απόλυτα επαρκείς για τέσσερις ενήλικες με βάση τα δεδομένα της κατηγορίας Β όπου ανήκει το αυτοκίνητο.

Suzuki ignis

Το Suzuki Ignis έχει διαφορετικό σχεδιασμό από το συνηθισμένο. Μοιάζει με συμπαγές πολυμορφικό με μήκος μόλις 3,7 μέτρα, χωράει παντού και είναι απίστευτα ευέλικτο εντός πόλης. Επιπλέον, παρά το μικρό του μέγεθος προσφέρει 260 λίτρα χώρο αποσκευών και εκπληκτικά ευρύχωρα πίσω καθίσματα.

Με την απόσταση των 18 εκατοστών από το έδαφος, το τόσο μικρό αμάξωμα και την έξυπνη διαμόρφωση της τετρακίνησης στις τετρακίνητες εκδόσεις, το Suzuki Ignis είναι απείρως πιο ικανό εκτός δρόμου από τα περισσότερα SUV της αγοράς. Προσφέρει 83 ίππους χάρη στον βενζινοκινητήρα του με μικρουβριδικό σύστημα και είναι ένα πολύ πιο ενδιαφέρον αυτοκίνητο από ό,τι φαίνεται αρχικά. Για όλα αυτά, η τιμή εκκίνησης των 12.730 με την προωθητική ενέργεια από την ελληνική αντιπροσωπεία φέρει επάξια τον τίτλο του “value for money”.

Toyota Yaris

Το απόλυτο best-seller της ελληνικής αγοράς δεν είναι άλλο από το Toyota Yaris και στη νέα γενιά του αποδεικνύει για μία ακόμα φορά το λόγο. Η δουλειά που έχει γίνει στο ιαπωνικό μικρό από τους μηχανικούς της Toyota το έχει τελειοποιήσει ακόμα και σε τομείς που ποτέ δεν ήταν ανάμεσα στα κορυφαία. Πέρα από την αποδεδειγμένη αξιοπιστία και ποιότητα κατασκευής, το Yaris διακρίνεται πλέον και για την δυναμική οδική του συμπεριφορά, τον τρόπο που στρίβει και όλα αυτά χωρίς να χάνει την ευκολία στην οδήγηση του.  

Το ιαπωνικό best-seller της Toyota στην βασική έκδοση με τον 1.000άρη κινητήρα των 72 ίππων ξεκινά τιμολογιακά από τα 13.770 ευρώ.