5η μονάδα παραγωγής στην Κίνα για την Hyundai


Στη νέα μονάδα θα πραγματοποιηθεί η  παραγωγή ενός νέου μοντέλου της κατηγορίας C καθώς και ενός SUV μοντέλο από το 2017.

  • 22/7/2015

Η Hyundai Motor ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της 5ης μονάδας παραγωγής στην Κίνα.

Ο Αντιπρόεδρος της Hyundai Motor κ. Euisun Chung δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την κατασκευή της πέμπτης μονάδας παραγωγής της Hyundai Motor, στην περιοχή Liangjiang της πόλης Chongqing, στη καρδιά της κεντροδυτικής Κίνας, όπου λαμβάνει χώρα ισχυρή οικονομική ανάπτυξη. Θα αξιοποιήσουμε αυτή τη μονάδα παραγωγής ως μέσο για την ενίσχυση της παρουσίας της μάρκας στην αγορά της Δυτικής Κίνας, επιταχύνοντας τα σχέδιά μας να γίνουμε η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία σε όλες τις περιοχές της Κίνας».

Το νέο εργοστάσιο είναι μια συλλογική επένδυση ύψους 1.000.000.000 δολαρίων μεταξύ της Hyundai Motor και του  Beijing Automotive Group.

Θα είναι μια μονάδα παραγωγής 293.000 τετραγωνικών μέτρων, κτισμένη σε μια έκταση 1.870.000 τετραγωνικών μέτρων με ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 300.000 οχήματα. Η Hyundai Motor σχεδιάζει να παράγει στο εργοστάσιο αυτό ένα νέο μοντέλο της κατηγορίας C που στρατηγικά αναπτύχθηκε για τους κινέζους καταναλωτές καθώς και ένα SUV μοντέλο.  Η παραγωγή τους θα ξεκινήσει το 2017.