Αβάδιστο... Suzuki Swift Cabrio, με άλλα σήματα προς πώληση!


Το εικονιζόμενο Geo Metro Convertible του 1992 που είναι σε γνήσια και σχεδόν άριστη κατάσταση, ψάχνει να βρει τον επόμενη ιδιοκτήτη του, που θα το προσέχει, όπως και ο πρώτος.

  • 18/5/2021

Τι θυμάστε από το Suzuki Swift Cabrio, αν το θυμάστε καθόλου, διότι για να είμαστε ειλικρινείς δεν μπορούμε να πούμε πως άφησε εποχή με το σύντομο πέρασμά του στο χώρο, πριν από 30 χρόνια και πλέον. Σε κάποιες αγορές, όπως στις ΗΠΑ, κυκλοφόρησε σαν Geo Metro Convertible, σαν αυτό της φωτογραφίας.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει προσεχθεί με πολύ μεράκι, από τον σημερινό κάτοχό του, αλλά διατίθεται προς πώληση σε δημοπρασία. Το ταπεινό μικρό ιαπωνικό μοντέλο, δεν μοιάζει καθόλου με το σπορ GTI ξαδελφάκι του, που ίσως κάποιοι θυμούνται πιο έντονα ακόμα και σήμερα.

Και αυτό διότι, κάτω από το καπό του βρίσκεται ένα 3κύλινδρο μοτέρ με μόλις 50 ίππους. Βέβαια, η εκπληκτική του οικονομία και η λιγοστή του δίψα για καύσιμο παραμένει μέχρι τις μέρες μας αξιοζήλευτη, βάζοντας κάτω υβριδικά και ηλεκτρικά.

Υφασμάτινη μηχανική οροφή για νοσταλγούς μιας άλλη εποχής, ψιλό κλειδί και πόρτες «τσιγαρόχαρτο». Αλλά και στο εσωτερικό, τα πλαστικά είναι μέτρια και τα καθίσματα, απλά συμπαθητικά. Όμως διέθετε αερόσακο και air condition. Εντάξει, τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα από τα πιο προσιτά cabrio αυτοκίνητα της εποχής. Και μόνο η θέα προς τον ουρανό, κάποιες νύχτες μαγικές, σε αποζημιώνει και σβήνει όλες τις ατέλειες. Δεν συμφωνείτε;