Abarth 695 70 Anniversario: Μια special έκδοση για λίγους


Η Abarth γιορτάζει τα 70 της χρόνια και ετοίμασε για τους πελάτες της ένα πολύ special "δώρο" σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/10/2019

Φέτος η Abarth κλείνει τα 70 χρόνια λειτουργίας και στις εκδηλώσεις που γίνονται στο Μιλάνο παρουσίασε μία ειδική έκδοση της δικής της εκδοχής για το 500αράκι, με την ονομασία 695 70 Anniversario.

Πρόκειται για μία έκδοση περιορισμένης παραγωγής αφού θα κατασκευαστούν μόλις 1.949 κομμάτια, και περιλαμβάνει μερικά αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία που το ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας της Abarth.

To πιο χαρακτηριστικό είναι το τεράστιο spoiler στην οροφή, το οποίο λειτουργεί χειροκίνητα και στόχο έχει την αύξηση την κάθετης αεροδυναμικής δύναμης στο πίσω μέρος. Σύμφωνα με την εταιρία η "φτερούγα" αυτή μπορεί να μετακινηθεί από 0 έως 60 μοίρες, με την τελευταία θέση να παρέχει κάθετο φορτίο 42 κιλών σε ταχύτητες των 200 km/h.

Eκτός από την αεροτομή, υπάρχουν πολλές αναφορές στο παρελθόν της εταιρίας, όπως για παράδειγμα το ειδικό χρώμα με την ονομασία Monza 1958, που είναι το ίδιο πράσινο χρώμα με το οποίο το πρώτο 500 Αbarth είχε κάνει έξι διεθνή ρεκόρ στην Monza εκείνη την χρονιά.

Υπάρχει επίσης ένα τετραπλό τελικό εξάτμισης και διάσπαρτες πινελιές από γκρι χρώμα, το οποίο συναντάται και στον μεγάλο σκορπιό που έχει τοποθετηθεί πάνω στο εμπρός καπό. Μικρότερες λεπτομέρειες, όπως το κλασικό vintage σήμα της Abarth με τον σκορπιό αλλά και η παλιά γραμματοσειρά του λογότυπου βρίσκονται σε επιλεγμένα σημεία του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό υπάρχουν πολύ όμορφα μπάκετ καθίσματα και αναβαθμισμένος εξοπλισμός ενώ σε εμφανές σημείο βρίσκεται ειδική ταμπέλα στην οποία αναγράφεται ο αριθμός του κάθε αυτοκινήτου από τα 1.949 που θα κατασκευαστούν.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη ο κινητήρας είναι ο 1.4 turbo των 180 ίππων, με τις επιδόσεις να βρίσκονται στα 6,7 δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h και την τελική ταχύτητα στα 225 km/h. Οι ζάντες είναι ειδικής σχεδίασης για το συγκεκριμένο μοντέλο 17 ιντσών, ενώ  υπάρχουν κόκκινα φρένα της Brembo με δίσκους 305 χιλιοστών εμπρός και 240 χιλιοστών πίσω.