ACEA: Μειωμένες κατά περίπου 25% οι ευρωπαϊκές πωλήσεις εφέτος


Η εκτίμηση του Συνδέσμου Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) είναι ότι στο τέλος της χρονιάς οι συνολικές πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στις χώρες της γηραιάς ηπείρου θα είναι κατά περίπου 25% λιγότερες από πέρυσι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 24/6/2020

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων αναθεώρησε επί τα βελτίω την εκτίμησή του για το πώς θα κινηθεί η αγορά αυτοκινήτου τη φετινή χρονιά στην Ευρώπη, σε σχέση με ό,τι είχε πει νωρίτερα εντός της χρονιάς. Βάσει των στοιχείων που έγιναν γνωστά, ο Σύνδεσμος προβλέπει ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων σε αυτή θα αυξηθούν και θα φτάσουν σε πιο ικανοποιητικό επίπεδο, συγκριτικά με αυτές του πρώτου. 

Όπως ανακοινώθηκε, τα στελέχη του «ACEA» («Association des Constructeurs Européens d'Automobiles») προβλέπουν ότι οι συνολικές πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων θα είναι περίπου 9.600.000, έναντι των περίπου 12.800.000 το 2019. Αυτό σημαίνει μείωση κατά περίπου 25%. Συγκριτικά, οι πωλήσεις Μαΐου στις 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Βρετανία και τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών ήταν μειωμένες κατά 57% σε σχέση με αυτές του Μαΐου 2019. Επίσης, το πρώτο πεντάμηνο του έτους, οι συνολικές πωλήσεις ήταν μειωμένες κατά 41% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019.

Ο κ. Eric-Mark Huitema, Γενικός Διευθυντής του ACEA δήλωσε ότι η κατάσταση θα εξελιχθεί καλύτερα από ό,τι έδειχναν οι αρχικές εκτιμήσεις και τόνισε: «Το χειρότερο σενάριο μπορεί να περιοριστεί μέσω λήψης άμεσων αποφάσεων και αποτελεσματικών μέτρων, τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από τις εθνικές κυβερνήσεις».