Αγοράστε αυτή τη βραχύβια αγωνιστική Chevrolet Corvette από το 1986 (photos)


Αυτή η Chevrolet Corvette αγωνίστηκε στην κορυφαία κατηγορία αγώνων αντοχής στις ΗΠΑ τη δεκαετία του '80, και τώρα μπορεί να γίνει δική σας.

  • ΦΩΤΟ: MECUM
  • 8/5/2023

Πριν την ίδρυση της Corvette Racing και του προγράμματος αγώνων αντοχής της Cadillac, η General Motors είχε επιλέξει την Corvette για την κατηγορία GTP, την κορυφαία στα endurance.

Το πρόγραμμα έτρεχε από την Hendrick Motorsports, που είχε κι έχει ακόμα επιτυχίες στο NASCAR, και μερικά από εκείνα τα αυτοκίνητα υπάρχουν ακόμα, και συχνά-πυκνά πωλούνται από ιδιώτες.

Το εν λόγω παράδειγμα, που διατίθεται προς πώληση στο Mecum και συγκεκριμένα στη δημοπρασία του site στην Ινδιανάπολη, είναι ακόμα πιο ιδιαίτερο, καθώς δεν έχει αμάξωμα - μόνο σασί και κινητήρα.

Με αυτήν την επιλογή, μπορεί ο καθένας να δει αυτά τα ρετρό αγωνιστικά στην γυμνή «αλήθεια» τους, με τον κλωβό ασφαλείας να ξεχωρίζει στο αλουμινένιοσασί, το οποίο στεγάζει τον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων και τις αναρτήσεις.

Στην «καρδιά» του αγωνιστικού βρίσκεται ένας V6 με turbo, με μόλις 7 αντίτυπα να κατασκευάζονται από την Lee Racing για λογαριασμό της Hendrick Motorsports.

Όσο για το αμάξωμα, φαίνεται πως ο ιδιοκτήτης του το φυλάει σε κομμάτια στο γκαράζ του, ενώ μαζί με το αυτοκίνητο διαθέτει και ρεζέρβες, αλλά και ανταλλακτικά φώτα, παρμπρίζ και ρότορες φρένων.