Αιματηρές συγκρούσεις συμμοριών μοτοσυκλετιστών


Οι σημαντικότερες αναταραχές που έχουν συμβεί.

  • 20/5/2015

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 200 συνελήφθησαν μετά την αιματηρή σύγκρουση μεταξύ μηχανόβιων στο Τέξας. Όπως αναφέρει και το BBC, τέτοια περιστατικά μεταξύ των συμμοριών με τα δερμάτινα δεν είναι καινούργια. Εξάλλου η ταινία «Ο Ατίθασος» με πρωταγωνιστή τον Μάρλον Μπράντο ήταν εμπνευσμένη από τις αναταραχές που έλαβαν χώρα στην Καλιφόρνια την δεκαετία του 1940.

ΗΠΑ

Το Τμήμα Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών διαθέτει αρχείο με διάφορες συμμορίες μηχανόβιων που είναι γνωστές για την εγκληματική τους δράση. Οι Hells Angels, οι Bandidos, οι Black Pistons, οι Mongols, οι Outlaws, οι Pagans, Vagos και οι Sons of Silence είναι μερικοί από αυτούς. Μάλιστα μερικές από αυτές τις οργανώσεις είναι τόσο μεγάλες, που διαθέτουν χιλιάδες μέλη σε όλο τον κόσμο. Οι Hells Angel (Άγγελος της Κόλασης) έχουν πάνω από 2.500 μέλη που δρουν σε περισσότερες από 27 χώρες. To 1947 μια έξοδος μηχανόβιων στην Καλιφόρνια οδήγησε σε αναταραχές και δύο θανάτους.

Καναδάς

Μεταξύ 1992 και 2009 το Μόντρεαλ είχε να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό μεταξύ δύο συμμοριών για τον έλεγχο της διαχείρισης ναρκωτικών στην περιοχή. Οι Rock Machine και οι Hells Angel μάχονταν στον αποκαλούμενο «πόλεμο του Κεμπέκ», στον οποίο σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι.

Αυστραλία

Στην Αυστραλία εκτιμάται ότι υπάρχουν πάνω από 35 συμμορίες μηχανόβιων με περισσότερα από 3.500 επίσημα μέλη. Από την δεκαετία του 1980 έχουν λάβει χώρα πάνω από 100 αιματηρά περιστατικά μεταξύ τέτοιων συμμοριών. Οι βιαιοπραγίες μεταξύ των Hells Angel και των Comancheros για τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών οδήγησε σε πυροβολισμούς μέσα από οχήματα, βομβιστικές επιθέσεις και έναν θανάσιμο καβγά το 2009. Κατά την διάρκεια του διαπληκτισμού ένα μέλος των Hells Angel χτυπήθηκε με δύναμη με ένα μεταλλικό στύλο μπροστά στα μάτια χιλιάδων ταξιδιωτών που κινούνταν στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ. Το 2012 ένας πρώην αστυνομικός είχε δηλώσει πως στην χώρα λαμβάνει χώρα ένας πόλεμος μεταξύ αυτών των συμμοριών, οι οποίες διαθέτουν και την δική τους φυλακή στο Μπρίσμπεϊν.

Περισσότερα στο HuffPost Greece.