Αισθητική ανανέωση για το Ford GT


Η Ford επανασχεδίασε το GT το οποίο θα διατίθεται με νέους χρωματισμούς για το αμάξωμά του και μεγαλύτερη ισχύ, όπως ανακοίνωσε επίσημα η εταιρεία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 6/7/2020

Με ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η Ford δημοσίευσε φωτογραφίες από το αισθητικά ανανεωμένο GT. Εκτός από τις αλλαγές στο αμάξωμα, έχει αυξηθεί κατά 14 PS και η μέγιστη ισχύς του V6 κινητήρα, η οποία πλέον φτάνει τους 669 PS (από 655 PS).

Πλέον, το GT θα διατίθεται με τρία νέα χρώματα, εξωτερικά. Ένα πιο σκουρόχρωμο κόκκινο, σε σχέση με το παρόν, ένα άσπρο και ένα μπλε, τα οποία δεν υπήρχαν ως τώρα. Η «Μπλε Οβάλ» δεν διευκρίνισε εάν θα είναι μόνο αυτά τα νέα χρώματα ή εάν θα υπάρξουν και άλλα. Επίσης, δεν ανακοίνωσε ποιες θα είναι οι υπόλοιπες αλλαγές στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, κάτι που πρόκειται να το πράξει εντός της χρονιάς.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, φαίνεται ότι η διπλή ρίγα η οποία διατρέχει το αμάξωμα έχει ενοποιηθεί, ενώ υπάρχει και μια χρωματιστή γραμμή η οποία πλαισιώνει το πλαϊνό άνοιγμα. Η Ford συνεργάστηκε με την Akrapovic και τοποθέτησε στο επανασχεδιασμένο GT νέα εξάτμιση από τιτάνιο η οποία συμβάλλει στην αύξηση της ιπποδύναμης, στην εκπομπή περισσότερο σπορ ήχου, ενώ ζυγίζει τέσσερα κιλά λιγότερο σε σχέση με πριν.