Akio Toyoda: «Η αυτόνομη οδήγηση δεν είναι ρεαλιστική ακόμα»


Ο κ. Akio Toyoda, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Motor Corporation, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εξέφρασε τις αμφιβολίες του κατά πόσο είναι εφικτή η αυτόνομη οδήγηση στο οδικό δίκτυο, έπειτα από το ατύχημα με όχημα αυτής της τεχνολογίας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 30/8/2021
Ως γνωστόν, η Toyota είναι επίσημος χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων και Παραολυμπιακών Αγώνων 2020, οι οποίοι πραγματοποιούνται εφέτος στο Τόκιο. Η ιαπωνική εταιρεία, μεταξύ άλλων, παρέχει οχήματα αυτόνομης οδήγησης για τις μετακινήσεις των αθλητών και των ανθρώπων της οργάνωσής που διαμένουν στο Ολυμπιακό χωριό, κατά τη διάρκεια αυτών.
 
Ωστόσο, ένα από αυτά τα οχήματα, το e-Palette το οποίο δημιούργησε η Toyota γι’ αυτό τον σκοπό, ενεπλάκη σε ατύχημα, παρασέρνοντας έναν αθλητή που συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και τραυματίζοντάς τον ελαφρά, ευτυχώς.
 
Αμέσως μετά το συμβάν, τα στελέχη της εταιρείας απέσυραν όλα τα οχήματα αυτής της τεχνολογίας, ενώ ο κ. Akio Toyoda (φωτογραφία), ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Motor Corporation, έδωσε συνέντευξη Τύπου όπου ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν και εξέφρασε τον σκεπτικισμό του κατά πόσο είναι εφικτή ακόμα η αυτόνομη οδήγηση στο γενικό οδικό δίκτυο.
 
Όπως δήλωσε ο κ. Toyoda: «το ατύχημα δείχνει ότι τα οχήματα πλήρους αυτόνομης οδήγησης δεν είναι ρεαλιστικά για τους κανονικούς δρόμους. Ένα όχημα είναι πιο δυνατό από έναν άνθρωπο, συνεπώς ανησύχησα για την κατάστασή του». 
 
 
Ο κ. Toyoda είπε ότι ο αθλητής, ο οποίος χτυπήθηκε με μικρή ταχύτητα από το όχημα, είχε τις αισθήσεις του μετά το συμβάν και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε τραυματιστεί. Όπως τόνισε, ζήτησε να πραγματοποιηθεί έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο όχημα επέβαινε επιβλέπων οδηγός και ότι (το αυτοκίνητο) χτύπησε τον αθλητή λίγο πριν ακινητοποιηθεί σε μια διασταύρωση και πριν αυτός (επιβλέπων) προλάβει να αντιδράσει.