Ακόμα λίγη από τη Mercedes-Benz EQXX


H Mercedes-Benz έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία στην οποία αποκαλύπτεται κάπως περισσότερο η γραμμή αμαξώματος του πρωτότυπου EQXX που θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 19/12/2021

Το νέο πρωτότυπο EQXX θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός καινούργιου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της Mercedes-Benz. Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει πολλές λεπτομέρειες γι’ αυτό αλλά αναμένεται να δημιουργήσει μια νέα υποκατηγορία οχημάτων για τη γερμανική εταιρεία.

Το πρωτότυπο θα παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση τεχνολογίας CES η οποία θα γίνει στο Las Vegas μεταξύ 5-8 Ιανουαρίου. Από τα στελέχη της Mercedes-Benz περιγράφεται ως πρωτότυπο το οποίο σχεδιάστηκε με τη βοήθεια ενός προηγμένου λογισμικού και ότι «θα είναι το πιο αποδοτικό όχημα που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία. Περιλαμβάνει όλη την πρόοδο που έχουμε κάνει σε όλους τους τομείς του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης, καθώς και τη χρήση ελαφρών και ανακυκλώσιμων υλικών».

Πάντως, από τη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε αυτή τη φορά μπορούμε να διακρίνουμε ότι το αμάξωμα του EQXX παραπέμπει κάπως σε αυτό της Mercedes-Benz CLS., το οποίο είναι τετράθυρο coupe.