Ακόμα πιο στενή η συνεργασία Toyota και Suzuki


H Toyota θα δώσει στη Suzuki την υβριδική της τεχνολογία και θα λάβει κατά κύριο λόγο την τεχνογνωσία της τελευταίας στις μικρές κατηγορίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/3/2019

H Toyota και η Suzuki ανακοίνωσαν μια νέα συμφωνία συνεργασίας τους η οποία προβλέπει, στα πλαίσια ενός memorandum of understanding, μια πιο εκτεταμένη συμπόρευση των δύο εταιρειών. Τόσο σε καινούργιους τομείς όσο και σε ήδη καθιερωμένους.

Έτσι λοιπόν και στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας η Toyota θα παρέχει στη Suzuki υβριδική τεχνολογία για χρήση σε παγκόσμια κλίμακα. Ταυτόχρονα θα της δώσει και δύο μοντέλα, το RAV4 και την Corolla Wagon προκειμένου η τελευταία να διευρύνει τη γκάμα της στην Ευρώπη. Επίσης η Suzuki Ινδίας θα αξιοποιήσει τοπικά την υβριδική τεχνολογία.

Από την άλλη η Suzuki θα δώσει στην Toyota δύο μικρά μοντέλα, τα Ciaz και Ertiga προκειμένου να κυκλοφορήσουν με τα σήματα της δεύτερης στην Ινδία. Παράλληλα η Toyota θα πάρει και τους κινητήρες των μικρών Suzuki προκειμένου να τους κατασκευάζει στην Πολωνία για την Ευρώπη. Επίσης η συμφωνία προβλέπει και τη διάθεση των Baleno, Vitara Brezza, Ciaz και Ertiga με τα σήματα της Toyota στην Αφρική.

Επίσης οι δύο εταιρείες θα εξελίξουν μαζί ένα νέο πολυμορφικό της κατηγορίας C (μικρομεσαία κατηγορία) το οποίο θα πωλείται στη συνεχώς ανερχόμενη αγορά της Ινδίας αλλά και στις γύρω χώρες και με τα δύο σήματα.