Ακούστε μια Ford Mustang Mach 1 να «βρυχάται» στην Autobahn (video)


Η Ford Mustang Mach 1 ψάχνει να βρει την τελική της ταχύτητα και διασχίζει την Autobahn με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα να... κροταλίζει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AutoTopNL - YouTube
  • 26/5/2023

Η έβδομη γενιά της Ford Mustang είναι εδώ. Πρόκειται για την τελευταία βενζινοκίνητη Mustang που θα πάρει τη θέση της στην γκάμα των Αμερικανών, με την παραγωγή της προηγούμενης γενιάς να ολοκληρώνεται στις 6 Απριλίου του τρέχοντος έτους. Δεν έχουμε δει ακόμα για τι είναι ικανή η νέα γενιά, όμως αξίζει να θυμηθούμε το μεγαλείο της προηγούμενης.

Η ομάδα του καναλιού AutoTopNL στο YouTube δοκίμασε τα όρια της Mustang Mach 1 στην Autobahn, κυνηγώντας την τελική ταχύτητα του εντυπωσιακού pony car. Πρόκειται για ένα παράδειγμα της βασικής έκδοσης, χωρίς να έχει γίνει καμία τροποποίηση, κι όμως καταφέρνει να αγγίξει τα 278 km/h.

Αυτό που κρύβεται κάτω από το κάλυμμα είναι κι η πηγή των εκπληκτικών επιδόσεων του μοντέλου. Είναι ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας V8, χωρητικότητας 5,0L, ο οποίος αποδίδει 487 PS, με την ισχύ να μεταδίδεται μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων.

Το εν λόγω κιβώτιο είναι ένα από τα μέρη που δανείζεται από την Shelby GT350, όπως κι η πολλαπλής εισαγωγής, ο προσαρμογέας του φίλτρου λαδιού, ο ψύκτης των λαδιών και το μπροστινό και πίσω υποπλαίσιο. Το σύστημα ψύξης του πίσω άξονα, ο σύνδεσμος του συστήματος ρύθμισης σύγκλισης των πίσω τροχών (rear toe link) κι ο πίσω διαχύτης, προέρχονται από τη Shelby GT500.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η τελική ταχύτητα της Mach 1 ανέρχεται στα 267km/h, όμως το video αποδεικνύει ότι σε πραγματικές συνθήκες, αυτός ο αριθμός είναι ελαφρώς υψηλότερος.

Δείτε το video: