Ακούστε το «ουρλιαχτό» της 2023 Corvette Z06 στη Laguna Seca (video)


Αυτή η 2023 Corvette Z06 κάνει γύρους στη Laguna Seca και «ουρλιάζει» τελείως διαφορετικά από κάθε άλλη Corvette.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 28/8/2022

Η Chevrolet προβάλει συνεχώς τη νέα 2023 Corvette Z06, παρουσιάζοντάς την σε ποικίλες εκδηλώσεις, με πιο πρόσφατη την εβδομάδα αυτοκινήτου του Monterey. Αυτή τη φορά, η Z06 εμφανίζεται στην πίστα της Laguna Seca και προσφέρει ένα δείγμα του μαγευτικού της ήχου.

Με την εταιρεία να προσφέρει το ρόλο του συνοδηγού σε αρκετούς fans που βρισκόταν στην πίστα, ο YouTuber Speed Phenom είχε την τύχη να είναι ένας από αυτούς, δείχνοντας στο κοινό του πως είναι μία Corvette Z06 εκ των έσω.

Το supercar της Chevrolet φαίνεται να έχει ενθουσιάσει τους λάτρεις της αυτοκίνησης, καθώς είναι το πιο ισχυρό μοντέλο παραγωγής που φέρει V8 κινητήρα. Ο εν λόγω V8 είναι φυσικός και έχει χωρητικότητα 5.5 L, ενώ προσφέρει 670 PS ιπποδύναμης και 625 Nm ροπής, και έχει τη δυνατότητα να «ανεβάζει» έως και 8.600 rpm, επίδοση πολύ εντυπωσιακή. Το σύστημα μετάδοσης είναι μία αναβαθμισμένη έκδοση του κλασικού Tremec κιβωτίου ταχυτήτων και έχει 8 σχέσεις.

Παρόλο που ο οδηγός της Z06, Ron Fellows, δεν την έφτασε στα άκρα, κατάφερε να την κάνει να «τραγουδήσει» σε όλες τις σχέσεις του κιβωτίου, παράγοντας έναν ήχο που σίγουρα θα μείνει αξέχαστος στους συνοδηγούς.

Το «soundtrack» του V8 της Corvette είναι ξεχωριστό, καθώς διαφέρει δραματικά από τον ήχο κάθε άλλης Corvette, αλλά και από άλλα, παρόμοιας φιλοσοφίας μοντέλα, όπως για παράδειγμα η Ferrari 458 Italia. Ο πανίσχυρος κινητήρας παράγει έναν πιο μηχανικό ήχο, και είναι λιγότερο πρωτόγονος από αυτόν της 458, πράγμα που ακούγεται αρκετά λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι είχε αρχικά σχεδιαστεί για το supercar της εταιρείας, το C8.R.

Δείτε το video: