Ακούστε το Toyota GR Corolla Morizo Edition να «βρυχάται» (video)


Το Toyota GR Corolla Morizo Edition ακούγεται πιο άγριο από ποτέ, με το video του Larry Chen στο YouTube να το επιβεβαιώνει.

  • 11/9/2022

Το νέο Toyota GR Corolla Morizo Edition αποκαλύφθηκε μόλις λίγους μήνες μετά το συμβατικό GR Corolla, διαθέτοντας μεγαλύτερη ροπή, αλλά και μειωμένο βάρος.

Αυτή τη φορά, το GR Corolla Morizo Edition δείχνει τα «δόντια» του, κάνοντας γύρους στην πίστα του Utah Motorsport Campus, κάνοντας αισθητό το γεγονός ότι φέρει έναν από τους πιο ισχυρούς κινητήρες της Toyota.

Στο video που δημοσίευσε ο Larry Chen στο YouTube, αναδεικνύεται ο εξωπραγματικός ήχος του Morizo Edition, καθώς όχι μόνο ο κινητήρας, αλλά και η εξάτμιση, κάνουν το όχημα να «ουρλιάζει» μέσα στην πίστα. Η Toyota έχει επιλέξει, ως βάση για το Morizo, το GR Corolla Circuit Edition.

Όσον αφορά στον κινητήρα, το Toyota GR Corolla Morizo Edition φέρει τον ίδιο τούρμπο G16E-GTS τρικύλινδρο κινητήρα με το συμβατικό GR Corolla, με την εταιρεία να κάνει ορισμένες τροποποιήσεις, προκειμένου να αυξήσει τη ροπή του οχήματος, από τα 370 Nm, στα 400 Nm.

Ο κινητήρας συνεχίζει να παράγει την ίδια ιπποδύναμη(304 PS)με το κανονικό GR Corolla, και συνοδεύεται από ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με 6 σχέσεις, που διανέμει τη δύναμη σε όλους τους τροχούς. Παρόλο που η Toyota αύξησε τη ροπή του κινητήρα, έκανε το φάσμα των στροφών πιο μικρό, συρρικνώνοντάς το από τις 3.000-5.000 rpm στις 3.250-4.600 rpm.

Τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί εντελώς, όπως και πολλά άλλα τμήματα της καμπίνας του οχήματος, όπως για παράδειγμα τα ηχεία του πίσω μέρους, οι μοχλοί χειρισμού των πίσω παραθύρων και ο πίσω υαλοκαθαριστήρας. Έτσι, η Toyota κατάφερε να μειώσει το βάρος του GR Corolla Morizo Edition κατά 48 kg σε σχέση με το αρχικό μοντέλο, με το πρώτο να ζυγίζει τελικά 1.445 kg, σε αντίθεση με το αρχικό, που ζυγίζει 1.493 kg.

Ορισμένες αισθητικές αλλαγές έχουν γίνει, εκτός από τις τεχνικές τροποποιήσεις στον κινητήρα, με την εταιρεία να έχει τοποθετήσει μία μικρότερη αεροτομή αλλά και επιπλέον αεραγωγούς στα μπροστινά φρένα.

Η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να παράγει μόλις 200 μονάδες του συγκεκριμένου μοντέλου για το 2023, με το κόστος να ξεκινά από τα 50.222 ευρώ, τιμή που είναι αρκετά αυξημένη, σε σύγκριση με αυτή του συμβατικού GR Corolla, που ξεκινά από τα 36.434 ευρώ.

Δείτε το video: