Ακούστε τον απόκοσμο ήχο της εξάτμισης των BMW M3 και BMW M4 Performance (Video)


Μπορεί να ξεσηκώνουν αντιδράσεις με την εμφάνισή τους, όμως για τον ήχος τους δεν μπορεί να υπάρχουν αντιρρήσεις. O λόγος για τις BMW M3 και M4 Coupe.

  • 5/3/2021

Οι νέες BMW Μ3 και Μ4 συζητήθηκαν πολύ, ιδίως για την εμφάνισή τους και δη της αμφιλεγόμενης μάσκας. Ομως κανείς δεν αμφισβητεί ότι πρόκειται για δύο εξαιρετικά σπορ αυτοκίνητα, πιστά στην παράδοση των αντίστοιχων εκδόσεων της γερμανικής εταιρίας.

Για όσους η "απλή" έκδοση των δύο μοντέλων δεν είναι αρκετή, το M Division φροντίζει να τους κάνει ακόμα πιο χαρούμενους με μερικά γνήσια Performance ανταλλακτικά.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά είναι το Performance Exhaust System, μία εξάτμιση επιδόσεων δηλαδή, η οποία αλλάζει αρκετά πράγματα στα δύο αυτοκίνητα.

Αρχικά αλλάζει η τοποθέτησή των τεσσάρων τελικών τα οποία τοποθετούνται στο κέντρο του πίσω προφυλακτήρα. Και μετά αναβαθμίζει συνολικά την ηχητική εμπειρία, τόσο σε ένταση όσο και σε ποιότητα.

Στο video από το BMWBlog μπορούμε να ακούσουμε δίπλα δίπλα την στάνταρ εξάτμιση (η οποία δεν ακούγεται καθόλου άσχημα) και την έκδοση με την Performance, η οποία είναι εμφανώς πιο μπάσα και σπορτίφ. 

Πέρα από τον ήχο η συγκεκριμένη εξάτμιση είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο, κάτι που μειώνει το βάρος κατά περίπου 4 κιλά.