Ακούστε τον εντυπωσιακό V12 της Ferrari σε μία καμουφλαρισμένη Roma (video)


Ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο εθεάθη να κυκλοφορεί έξω από το Maranello και δεν αποκλείεται να αποτελεί το διάδοχο της 812 Superfast.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 10/10/2022

Η Ferrari Purosangue, το εντυπωσιακό, πρώτο SUV της Ferrari, έχει στην «καρδιά» της τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 L και δεν αποκλείεται κινητήρες τέτοιας φιλοσοφίας και σχεδίασης να συνεχίσουμε να βλέπουμε και σε μελλοντικά μοντέλα του brand.

Τουλάχιστον σε αυτό το πρώτο συμπέρασμα μπορούμε να καταλήξουμε σύμφωνα με το βίντεο που δημοσίευσε το κανάλι Varryx στο YouTube. Ο γνωστός Ιταλός «κατάσκοπος», που ειδικεύεται σε πρωτότυπα της Ferrari (αλλά έχει και σταθερή παρουσία και σε αντίστοιχα της Lamborghini), εντόπισε πριν από λίγες μέρες μία καμουφλαρισμένη Ferrari Roma να βγαίνει από το εργοστάσιο στο Maranello.

Η εργοστασιακή Roma διατίθεται με twin-turbo κινητήρα V8, ωστόσο το συγκεκριμένο mule car φαίνεται ότι έχει κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα έναν V12. Αυτό ισχυρίζεται ο Varryx, παρά το γεγονός ότι οπτικά δεν υπάρχει κάποια σχετική ένδειξη, με βάση τον ήχο που παράγεται από την εξάτμιση του οχήματος. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο Ιταλός δικαιώθηκε στην περίπτωση της Purosangue, έχοντας κάνει και εκεί ανάλογη εκτίμηση, μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι και αυτή τη φορά έχει δίκιο.

Προχωρώντας με αυτό ως δεδομένο, το ερώτημα είναι πώς θα αξιοποιηθεί αυτός ο V12 και γιατί δοκιμάζεται σε μια καμουφλαρισμένη Roma; Ο Varryx εκτιμά ότι πρόκειται για τον αντικαταστάτη της 812 Superfast, κάτι που μοιάζει λογικό, με βάση ότι το συγκεκριμένο μοντέλο κυκλοφορεί από το 2017 και πλησιάζει η στιγμή της ανανέωσής του.

Μέχρι να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει - και με τη βεβαιότητα ότι θα ξαναδούμε το συγκεκριμένο mule σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες το επόμενο διάστημα και έχοντας περισσότερες πληροφορίες - ακούστε τον ήχο του κινητήρα και βγάλτε και εσείς τα δικά σας συμπεράσματα.