Ακούστε τον κινητήρα μίας Porsche 911 GT3 να «παραδίδει πνεύμα» μέσα στην πίστα (video)


Σίγουρα δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά: Ανοίξτε τα ηχεία και παρακολουθείστε τα τελευταία δευτερόλεπτα «ζωής» του κινητήρα 3,8 L.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: PORSCHE, DrRobbie42 - YouTube
  • 4/5/2023

Ακόμα και τα πιο ανθεκτικά «τέρατα» της αυτοκίνησης και του μηχανοκίνητου αθλητισμού μπορεί να παρουσιάσουν κάποια βλάβη, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται συχνά και «ξεζουμίζονται» μέσα στην πίστα. Ο ιδιοκτήτης μιας Porsche 911 GT3 δημοσίευσε ένα video στο κανάλι του στο YouTube, δείχνοντας ακριβώς πώς ακούγεται ένα μοντέλο όταν «χάνει» τον κινητήρα του την ώρα της «δράσης».

Ο Robbie έκανε έναν γύρο με την GT3 του στο Circuit of the Americas στο Τέξας, κατά τη διάρκεια ενός track day, όταν ξαφνικά ένας δυνατός μεταλλικός ήχος ήρθε από τον κινητήρα. Έχοντας μόλις βγει από τη δεξιά στροφή 2, ο οδηγός επιτάχυνε, πέρασε από τη 2η στην 3η σχέση στις 9.000 rpm και με το «διπλό» ανέβασμα σε και ... έγινε το κακό.

Η βελόνα του στροφόμετρου γύρισε στο μηδέν, οι φωτεινές ενδείξεις άναψαν, δείχνοντας ότι ο κινητήρας «έσβησε» και ο οδηγός σταμάτησε στην άκρη της πίστας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κινητήρας «παρέδωσε πνεύμα» στην αμερικανική πίστα, και στάλθηκε στην Porsche μετά το συμβάν. Ο οδηγός εξήγησε επίσης ότι αυτός είναι ο τέταρτος κινητήρας που χρειάστηκε να τοποθετήσει η Porsche στο όχημά του, το οποίο έχει ήδη επιστρέψει στο δρόμο.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας χωρητικότητας 3,8 L που φέρει η 991.1 GT3 έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν, αναγκάζοντας μάλιστα την Porsche να προχωρήσει σε ανάκληση όλων των μονάδων τον Μάρτιο του 2014. Τότε, το πρόβλημα ήταν στις χαλαρές ενώσεις στις μπιέλες, με δύο οχήματα να πιάνουν φωτιά.

Την επόμενη χρονιά, 12 ακόμη GT3 έλαβαν νέους κινητήρες, παρουσιάζοντας βλάβη στις βαλβίδες, με την Porsche να επεκτείνει την εγγύηση για όλους τους ιδιοκτήτες 991.1 GT3 στα 10 έτη ή τα 193.100 km. Αυτό επέτρεψε στους οδηγούς του μοντέλου να κοιμούνται πιο ήσυχοι τα βράδια, όμως οι εγγυήσεις των 991.1 πλησιάζουν προς το τέλος τους. Ο συγκεκριμένος οδηγός, πάντως, αναμένεται να αποχωριστεί την GT3.

Δείτε το video: