Ακούστε τον «σαλεμένο» ήχο αυτού του Mazda MX-5 με τους 460 PS (video)


Το Miata ανήκει στον διάσημο Νεοζηλανδό drifter «Mad Mike» Whiddett και στο εσωτερικό του βρίσκεται ένας περιστροφικός κινητήρας 20Β με τρεις ρότορες.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Red Bull - Graeme Murray
  • 14/7/2022

To Mazda MX-5 είναι ένα αυτοκίνητο που έχει το δικό του φανατικό κοινό εκεί έξω κυρίως γιατί ο κατασκευαστής έχει φροντίσει να προσφέρει στο μέγιστο τη fun to drive εμπειρία σε όποιον θελήσει να κάτσει στη θέση του οδηγού. Όταν σε αυτή την επιτυχημένη «συνταγή» προστεθεί το tuning, τότε το αποτέλεσμα προκαλεί ακόμα μεγαλύτερα κύματα ενθουσιασμού.

O περιστροφικός κινητήρας Mazda 22Β με τους τρεις ρότορες.
O περιστροφικός κινητήρας Mazda 22Β με τους τρεις ρότορες.

Ένα από τα MX-5 που το έχουν καταφέρει είναι αυτό που εμφανίζεται στο παρακάτω video που δημοσιεύτηκε στο γνωστό κανάλι HillClimb Monsters στο YouTube. Είναι το ίδιο κανάλι που απολαύσαμε πριν από λίγο καιρό το δαιμονισμένο Mitsubishi Lancer EVO του δικού μας Πασχάλη Χατζημάρκου στην Ανάβαση της Κύμης.

Αυτή τη φορά ο φακός έπεσε πάνω στο ιαπωνικό roadster που ανήκει στον διάσημο Νεοζηλανδό drifter «Mad Mike»  Whiddett ο οποίος εκτός από το εντυπωσιακό bodykit, έχει ταιριάξει ένα περιστροφικό κινητήρα 20Β με τρεις ρότορες και δύναμη μεγαλύτερη των 400 PS!

Όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, ο παραπάνω αριθμός σε συνδυασμό με το βάρος των 1.000 kg έχει μετατρέψει το αυτοκίνητο σε μια… ρουκέτα εδάφους.

Δείτε το Mazda MX-5 εν δράσει στο παρακάτω video…

Πηγή: YouTube/HillClimb Monsters