«Ακραία» Bentley βγαίνει off-road και κοιτάζει στα μάτια την 911 Dakar (video)


Ξεχάστε ό,τι γνωρίζατε για την Bentley Continental GT Speed και δείτε μία σπάνια μετατροπή που τη μεταμορφώνει σε off-road θηρίο, έτοιμο να «καταπιεί» τις πιο δύσκολες διαδρομές.

  • ΦΩΤΟ: Collecting Cars
  • 28/3/2023

H Porsche κατασκεύασε την 911 Dakar, η Lamborghini τη Huracan Sterrato, αλλά στο VW Group, υπάρχει ακόμα ένα μοντέλο που δέχτηκε μετατροπές για να γίνει κατάλληλο για εξορμήσεις σε διαδρομές off-road.

Πρόκειται για την Bentey Continental GT, ένα μοντέλο που μόλις έκλεισε 20 χρόνια στην παραγωγή, αλλά δεν άρπαξε την ευκαιρία για να κάνει μία εκδοχή του για πιο κακοτράχαλες διαδρομές.

Αυτό έκανε ένας ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, που πήρε μία Continental GT Speed και την έκανε έτοιμη να αγωνιστεί στο Ράλλι Ντακάρ.

Το μοντέλο εμφανίστηκε σε αγγελία στο site Collecting Cars, και φέρει τις απαραίτητες μετατροπές για να ξεχωρίζει ακόμα και στο Ντουμπάι, όπου και βρισκόταν μέχρι τώρα.

Πρώτα παρατηρεί κανείς τα αλλαγμένα φτερά πάνω από τους τροχούς, με ανθρακόνημα, καθώς και τα ελαστικά Pirelli Scorpion Verde με ζάντες 20 ιντσών. Ωστόσο, σίγουρα θα χρειαστεί διαφορετικόελαστικό για καταστάσεις εκτός δρόμου.

Επίσης, ξεχωρίζει η μεγάλη ρεζέρβα που έχει δεθεί στο πίσω μέρος, και ο εξωτερικός κλωβός ασφαλείας στον οποίον αυτή στηρίζεται.

Σε μία κανονική Continental GT, θα βρει κανείς έναν κινητήρα W12, 6 λίτρων, με απόδοση 560 PS, που στην έκδοση Speed αυξανόταν στα 608 PS, κάνοντας τα 0-100 km/h εντός 4,3-4,6 δευτερολέπτων.

Ο ιδιοκτήτης αυτού του παραδείγματος, όμως, ισχυρίζεται πως η τροποποιημένη Continental GT που πουλάει μπορεί να φτάσει «ως και τα 700 PS», κάτι που σίγουρα θα βοηθήσει με το επιπλέον βάρος των μετατροπών.

Το ενδιαφέρον είναι πως στο εσωτερικό δεν έχει γίνει καμία αλλαγή: φέρει ακόμα επένδυση με πορτοκαλί δέρμα και πράσινες λεπτομέρειες, ενώ από ανέσεις έχει αισθητήρα για το παρκάρισμα, διπλό σύστημα κλιματισμού και κάθε άλλη πολυτέλεια που ερχόταν με το εργοστασιακό όχημα