Ακραίο Toyota GR Yaris με 740 ίππους! Βελτιωτής «ξεζουμίζει» το τρικύλινδρο μοτέρ


Η Powertune Australia έφτασε το συγκεκριμένο Toyota GR Yaris σε τρομερά επίπεδα απόδοσης χάρη στις μετατροπές που έκανε.

  • ΦΩΤΟ: Powertune Australia - Facebook
  • 31/5/2023

Το Toyota GR Yaris είναι εξ ορισμού ένα αρκετά ισχυρό hot hatch, καθώς αποδίδει 260 PS από τον κινητήρα 1,6L με τούρμπο, ενώ ο ίδιος κινητήρας στο GR Corolla φτάνει τα 304 PS.

Η Powertune Australia βρήκε την ευκαιρία να κάνει τα... μαγικά της και να εξάγει όση περισσότερη ιπποδύναμη μπορούσε από τον 3κύλινδρο κινητήρα - και τα κατάφερε.

Συγκεκριμένα, ο βελτιωτικός οίκος από τη Νέα Νότια Ουαλία μπόρεσε να φτάσει το μοτέρ να αποδόσει 740 ίππους στις 8.117 rpm, χάρη σε ένα νέο turbo G30-770 της Garrett, νέο σύστημα εξάτμισης από την Akrapovic, νέο ψυγείο και νέα πολλαπλής εξαγωγής. Φυσικά, για την ομαλή λειτουργία του νέου συνόλου εγγυάται ο νέος εγκέφαλος από τη Motec.

Το GR Yaris φέρει και νέο σύστημα μετάδοσης, καθώς το 6τάχυτο, χεροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων αντικαθίσταται από ένα σειριακό X-Shift με νέο συμπλέκτη.

Το όνομα αυτού του μικρό «διάολου» είναι 'Rodent' (μτφρ.: τρωκτικό) και έχει ήδη περάσει από 30 τεστ στο δυναμόμετρο χωρίς πρόβλημα, καθώς η δουλειά της Powertune Australia κράτησε πάνω από έναν χρόνο για να γίνουν όλες οι αλλαγές και να μην προκύψουν ζητήματα αξιοπιστίας.

Όσο για τον ιδιοκτήτη του οχήματος, πρόκειται για τον Peter Freedman, ιδρυτή της Rode Microphones.