Ακτιβιστές ξεχύνονται στους δρόμους και ξεφουσκώνουν τα λάστιχα των SUV


Τα μέλη της ομάδας "Tyre Extinguishers", με τις έντονες περιβαλλοντικές ανυσηχίες, μαθαίνουν στα μέλη τους πως να ξεφουσκώνουν τα ελαστικά σε λιγότερο από 10 sec.

  • 13/7/2022

Μία ομάδα ακτιβιστών, ονόματι 'The Tyre Extinguishers', το τελευταίο διάστημα έχει εντείνει τη δράση της και προσπαθεί να πείσει τους κατόχους οχημάτων SUV να μην τα χρησιμοποιούν αφού έτσι επιβαρύνουν το περιβάλλον. Το φαινόμενο ξεκίνησε από το Ηνωμένο Βασίλειο με υποστηρικτές του κινήματος να ξεφουσκώνουν τα λάστιχα SUV σε πάνω από 100 πόλεις ανά τη χώρα.

Αυτό ήταν μόνο η αρχή, με την ομάδα να έχει καταλήξει να μοιράζει φυλλάδια της... δράσης της, σε πάνω από 10 γλώσσες και τα πρώτα λάστιχα να έχουν ήδη ξεφουσκωθεί σε Νέα Υόρκη, Σικάγο και Bay Area των ΗΠΑ.

Οι Tyre Extinguishers αναφέρουν στην επίσημη ιστοσελίδα τους: «Τέτοια, υπερμεγέθη SUV αποτελούν καταστροφή για την υγεία μας, τη δημόσια ασφάλεια και το κλίμα. Όλο και μεγαλύτερα αυτοκίνητα κυριαρχούν στις πόλεις και μόνο λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να επιδεικνύουν τον πλούτο τους. Επειδή οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί έχουν αποτύχει να μας προστατεύσουν, πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας.» 

Η ομάδα έχει φροντίσει να ενημερώνει και να «διδάσκει» τους ακόλουθούς της σχετικά με το πως να ξεφουσκώνουν ένα λάστιχο σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα, χωρίς να το σκίζουν ή να το καταστρέφουν. Οι ακόλουθοί τους συμβουλεύονται επίσης να στοχεύουν οχήματα σε εύπορες περιοχές, αλλά και να αφήνουν ένα φυλλάδιο της ομάδας, αφού ολοκληρώσουν τη διαδικασία του ξεφουσκώματος.

Φυλλάδιο των  Tyre Extinguishers
Φυλλάδιο των 'Tyre Extinguishers'

Παρόλο που η τακτική αυτή δεν προκαλεί βλάβη στο ίδιο το λάστιχο, μέλος της αστυνομικής διεύθυνσης του Houston αναφέρει ότι η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί αδίκημα

Οι Tyre Extinguishers έχουν κάνει σαφές ότι οχήματα που χρησιμοποιούνται από ανθρώπους με αναπηρία, εμπορικά οχήματα, minivans και κανονικού-μεγέθους αυτοκίνητα, δεν αποτελούν στόχοι. Δεν ενδιαφέρονται επίσης για τη μονάδα ισχύος του οχήματος καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «δεν μπορούμε να διορθώσουμε την κλιματική κρίση με τον εξηλεκτρισμό».