Ακτιβιστές την «έπεσαν» με μπογιές στην έκθεση της Aston Martin – Τι ζητούσαν (video)


Ένας από τους χρήστες του Twitter αναρωτήθηκε, εύστοχα, αν το χρώμα που χρησιμοποίησαν οι ακτιβιστές ήταν... οικολογικό.

  • 18/10/2022

Δεν έχει περάσει καιρός από τη στιγμή που μάθαμε για μια ομάδα ακτιβιστικών που δραστηριοποιείται για την προστασία του περιβάλλοντος και οι οποίοι ξεφουσκώνουν τα ελαστικά των μεγάλων SUV με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ένα αντίστοιχο περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ώρες στο κέντρο του Λονδίνου όταν μέλη της ομάδας "Just Stop Oil" βρέθηκαν έξω από την έκθεση της Aston Martin και έβαψαν την πρόσοψη του κτιρίου με πορτοκαλί χρώμα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της εταιρείας η οποία χρησιμοποιεί κινητήρες που καταναλώνουν ορυκτά καύσιμα.

Στη συνέχεια, μάλιστα, έκατσαν μέσα στη μέση του δρόμου κρατώντας πανό, διακόπτοντας προσωρινά την κυκλοφορία των οχημάτων και προκαλώντας την έκρηξη των οδηγών.  

Λίγες ώρες μετά η ομάδα δημοσίευσε tweet όπου και ανακοίνωσε ότι στόχος της «δράσης» ήταν να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ώστε να σταματήσει να δίνει άδειες σε κατασκευαστές που χρησιμοποιούν στα προϊόντα τους ορυκτά καύσιμα, όπως πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Τα σχόλια των χρηστών κάτω από το νήμα που δημοσιεύτηκε στο Twitter ήταν στην πλειοψηφία τους επικριτικά προς τη δράση, με έναν από αυτούς να δηλώνει εύστοχα ότι το μόνο που πέτυχαν κλείνοντας τον δρόμο είναι τα συγκεκριμένα οχήματα να κάψουν ακόμα περισσότερο καύσιμο.

Μάλιστα, υπήρχαν και πιο χιουμοριστικές τοποθετήσεις όπως ενός χρήστη που θέλησε να μάθει αν η μπογιά που χρησιμοποίησαν οι ακτιβιστικές ήταν οικολογική και είχε ως βάση το... νερό.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη ομάδα ακτιβιστών, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, συνδέεται με το group "Extinction Rebellion", μέλη του οποίου την προηγούμενη εβδομάδα έλουσαν με ντοματόσουπα τον πίνακα "Ηλιοτρόπια" του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου Van Gogh, στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

Μετά από αυτά τα διαδοχικά περιστατικά, η Βρετανίδα Υπουργός Εσωτερικών Suella Braverman, ανακοίνωσε ότι μπαίνει σε προτεραιότητα η αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για τις διαμαρτυρίες των πολιτών.