Ακυρώνεται το εργοστάσιο της BMW στη Ρωσία


Όπως ανακοινώθηκε από την BMW, η γερμανική εταιρεία εγκατέλειψε το σχέδιο να κατασκευάσει εργοστάσιο στη Ρωσία, καθώς δεν μπόρεσε να συμφωνήσει με την κυβέρνηση της χώρας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 12/2/2020

Η BMW είχε αποφασίσει από το 2018 να δημιουργήσει το δικό της εργοστάσιο κατασκευής των οχημάτων της επί ρωσικού εδάφους και είχε αρχίσει διαπραγματεύσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους για τον καθορισμό των λεπτομερειών. Ωστόσο, αυτές δεν είχαν θετική κατάληξη, όπως ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία, λόγω των απαιτήσεων που προέβαλαν οι κρατικοί παράγοντες και το σχέδιο εγκαταλείπεται.

H BMW συνεργάζεται από το καλοκαίρι του 1999 με την Avtotor, μια εταιρεία η οποία συναρμολογεί τις Σειρά 3 και Σειρά 5 στις εγκαταστάσεις που έχει στο Kaliningrad, πόλη του ρωσικού θύλακα προς τη Βαλτική θάλασσα. Πρόθεση των στελεχών της BMW ήταν να δημιουργήσουν το δικό τους εργοστάσιο στη Ρωσία για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στην αγορά της χώρας. Στέλεχος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσε σχετικά: «Η ρωσική αγορά είναι πολύ σημαντική για εμάς και είμαστε σε διαρκή επαφή με την Avtotor, τον εγχώριο συνεργάτη μας».

Θυμίζουμε ότι η προσπάθεια της BMW να δημιουργήσει το δικό της εργοστάσιο εντάθηκε έπειτα από την κατασκευή αντίστοιχης μονάδας από τη Mercedes-Benz στο βιομηχανικό πάρκο Esipovo το οποίο βρίσκεται περίπου 40 νοτιοδυτικά της Μόσχας, δηλαδή πολύ κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα.