Alfa Romeo 4C Spider: Εντυπωσιακή! (VIDEO)


Την έκδοση παραγωγής της "ανοιχτής" 4C παρουσιάζει η Alfa Romeo στην έκθεση του Detroit (NAIAS 2015).

  • 13/1/2015

Την έκδοση παραγωγής της "ανοιχτής" 4C παρουσιάζει η Alfa Romeo στην έκθεση του Detroit (NAIAS 2015).

Η 4C Spider έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της λίγους μήνες πριν, τον Μάρτιο του 2014, στην έκθεση της Γενεύης. Αυτή, ωστόσο, είναι η τελική έκδοση, η διάθεση της οποίας θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων και η μαλακή οροφή κρατούν στα μόλις 10 κιλά την αύξηση του βάρους που αναμφίβολα απαιτεί η ενίσχυση του αμαξώματος ενός ανοικτού αυτοκινήτου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην αλλοιώνεται σχεδόν καθόλου η οδηγική φιλοσοφία της 4C Coupé.

Η Alfa Romeo 4C Spider υιοθετεί, για πρώτη φορά, σύστημα εξάτμισης της Akrapovic -μιας εταιρείας με μεγάλη παράδοση και αρκετά παγκόσμια πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες μοτοσυκλετών- που αποτελείται από τιτάνιο και απολήξεις από ανθρακόνημα.

Ο κινητήρας δεν αλλάζει σε σχέση με την 4C. Πρόκειται για τον πλήρως αλουμινένιο τετρακύλινδρο 1750 Turbo βενζίνης, που κινεί τους πίσω τροχούς μέσω του γνωστού κιβωτίου Alfa TCT. Η επιτάχυνση, όπως και στην κλειστή έκδοση έρχεται στο 0-100 σε 4,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 260 χλμ./ώρα.

Πέραν του ανθρακονήματος που περιβάλλει το θάλαμο των επιβατών, από άποψη αισθητικής η 4C Spider ξεχωρίζει από τα λίγο τροποποιημένα φωτιστικά της σώματα και από τις εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου που θα είναι διαθέσιμες σε διαφορετικές διαστάσεις (17 ιντσών μπροστά με 18άρες πίσω ή 18 ιντσών μπροστά και 19άρες πίσω).

Στη Γενεύη, το μοντέλο που είχε παρουσιαστεί ήταν λευκού χρώματος, ενώ στο Detroit παρουσιάζεται η κίτρινη εκδοχή του που είναι και αυτή εξίσου εντυπωσιακή.

Η Alfa Romeo 4C Spider αποτελεί δημιούργημα του Alfa Romeo Centro Stile και η παραγωγή της θα γίνεται επί ιταλικού εδάφους, στο εργοστάσιο της της Maserati, στη Modena.